Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sparkad – då spelar Mossberg helst i SAIK

Ekonomin i den ryska bandyvärlden är inte den bästa och Daniel Mossberg har inte fått ut de två senaste lönerna.
I går fick han sparken från Zorkij, i dag landar han på Arlanda och ser SAIK mot Vänersborg på Jernvallen i kväll.
– Just nu håller vi på att packa och vill härifrån så snabbt som möjligt. Om det blir SAIK i fortsättningen återstår att se, säger ”Mossan” när Sporten når honom i hemmet i Moskva.

Annons

Om beskedet inte var chockartat för den svenska landslagsytterhalven så var det i alla fall aningen oväntat. Orsaken till att han fick sparken fnyser han också åt.

– Dom säger att det är på grund av den knäskada jag drabbades av för någon vecka sedan och att jag inte har följt läkarens rehabiliteringsplaner. Allt det är rent skitsnack. Dom såg en chans att få bort mig som utlänning och den linjen har dom kört stenhårt på.

Han blev knäskadad i mötet mot Patrik Nilssons Kazan och har sedan varken tränat på is eller spelat några matcher.

– Men jag har gjort precis som jag har blivit tillsagd och det känns mycket bättre. Planerna var att jag skulle gå på is igen om en vecka ungefär. Det sa jag också utan att dom lyssnade särskilt mycket på mig. Knäskadan var också orsaken till att jag sparkades.

Mossberg hade tänkt fullfölja sitt tredje proffsår i Ryssland innan flyttlasset för honom och resten av familjen gick hem.

– Ja, det var i alla fall inte så här jag hade tänkt mig det hela. Att inte få någon lön och få sparken känns förstås inte särskilt bra.

Den ekonomiska krisen slår hårt mot den ryska bandyligan och då framför allt är det de utländska spelarna som drabbas hårdast. I Zorkij har alla inhemska spelare fått sina löneutbetalningar medan svenskar och finländare inte sett röken av några pengar de senaste månaderna.

– Det stämmer, säger Mossberg kortfattat.

Jocke Hedqvist är en annan svensk som drabbats och har redan flyttat hem för att spela med Edsbyn i fortsättningen.

I dag är Mossberg hemma i Sandviken igen och ska förstås fortsätta att spela bandy. Allra helst i SAIK.

– Det här har kommit så hastigt att jag inte har hunnit fundera så mycket. Men vi bor ju i Sandviken och det skulle förstås vara enklast. Jag har pratat med tränaren Ola Grönberg och jag vet att han gärna vill ha mig i laget. Men nu är det ju inte bara han som bestämmer, säger Daniel.

Han tänker ju inte spela gratis.

– Nä, det funkar inte riktigt så. Varken jag eller Sofia har något jobb som väntar där hemma och vi måste ju tjäna pengar. Vi får väl se om SAIK har råd med den extra utgiften. Men det är något jag får sätta mig ner och prata med dom när jag kommer hem. Än har jag i alla fall inte hört någonting ifrån SAIK – det kanske inte finns något intresse...

Men andra lag har redan tagit kontakt.

– Ja, det finns anbud från andra svenska klubbar. Mer vill jag inte säga utan vi får se vad som händer. Jag hoppas vara i träning så fort som möjligt igen och om någon vecka ska jag vara redo att spela matcher igen.

Mer läsning

Annons