Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelet hackade – men SAIK vann ändå

SAIK hade stora bekymmer med Tranås och man avgjorde fem minuter från slutet då Anna Hellman satte 6-5 målet.
Men man var långt ifrån nöjd med insatsen. Spelet från förra lördagen mot AIK var som bortblåst.

Annons

– Vi får vara nöjda med att vi lyckas knyta ihop säcken till slut för vi var riktigt dåliga i dag, säger fyra-målsskytten Evelina Johansson.

Normalt sett så ska man vara klasser bättre än Tranås och till en början så såg det så ut också. Evelina inledde matchen med att göra två identiska mål inom loppet av fyra minuter. Så långt, så bra. Men sedan var det inte mycket som stämde. Man verkade tro att det skulle gå av sig självt och det gör det ju aldrig som bekant. En rad individuella misstag gjorde helt plötsligt att Tranås kom i kapp och förbi. Evelina igen:

– Ja dom spelar ju efter sin förmåga och vi gör det inte. Kanske fick vi lite för bra start där med två snabba mål och slappnade av. Blev väl lite bättre i andra tycker jag.

SAIK försökte att öka tempot i andra och stundtals såg det lite bättre ut, dock bara lite. Med tio minuter kvar så stod Evelina för en viljeinsats av stål som innebar 5-4. Men Tranås kvitterade bara minuten senare. Med fem minuter kvar så revanscherade sig Anna Hellman för ett tidigare missat friläge och kunde sätta 6-5 och man kunde andas ut i SAIK-lägret.

– Vi pratade innan matchen hur viktigt det var att vi hade rätt inställning men ändå så blir det så här, säger Michael Bratt som bara kunde konstatera att det är tur att det är poängen som räknas och inte hur spelet såg ut.

Och för Evelina var det extra viktigt att vinna den här matchen då hon kommer från Tranås.

– Ja, jag hade aldrig accepterat att förlora i dag och jag tycker ändå att vi visar hjärta i slutet och kämpar oss till segern, avslutade Evelina som blev utsedd till matchens bäste spelare och fick en matkasse med varor som pris. Det blev med andra ord fem kassar för Evelina den här dagen…

SAIK-TRANÅS 6–5 (2–3 )

Första halvlek: 1-0 (1) Evelina Johansson, 2-0 (4) Evelina Johansson, 2-1 (10) Matilda Svenler, 2-2 (23) Matilda Svenler, 2-3 (25) Natalie Jönsson,

Andra halvlek: 3-3 (50) Evelina Johansson, 3-4 (53) Hrönn Hedin, 4-4 (66) Michelle Löfblad (straff), 5-4 (79) Evelina Johansson, 5-5 (81) Hrönn Hedin, 6-5 (86) Anna Hellman.

Utvisningar: SAIK, 1x10 Tranås,3x10

Hörnor: 9-5

Domare: Niklas Sikström

Publik: 53

Matchens tre stjärnor:

3 Evelina Johansson, mf

2 Sofia Rådman, b

1 Emma Forsberg, b

Mer läsning

Annons