Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnan på plats när isträningen drog igång

Misha Svechnikov imponerade direkt på sin nygamle tränare Thony Lindquist.

Men efter ispremiären med sin nya klubb SAIK valde Misha att vara försiktig optimist.

– Det känns lite vingligt, med det är precis som vanligt, säger den ryske världsstjärnan.

Annons

Ännu en sommar är snart förbi och det börjar bli hög tid för SAIK att dra upp riktlinjerna inför elitseriespelet.

I går var det ispremiär i Jernvallens ishall – och lagets hetaste nyförvärv Misha Svechnikov fanns med på isen.

– Det är fyra månader sedan nu. Det känns skönt att komma igång på is igen, säger Misha, som anlände till Sandviken från Ljusdal i går lagom till ispasset började.

Den ryske världsstjärnan, som under alla år ständigt kallats ”världens bäste bandyspelare”, upplevde en viss ringrostighet.

– Balansen är inte den bästa under det första ispasset. Det känns lite tungt och vingligt. Men det är precis som vanligt, det är inga nyheter. Så här är det varje år. Det kommer bara att bli bättre, menar Misha.

SAIK-tränaren Thony Lindquist, som tränat Misha i Ryssland, hade dock en annan uppfattning från sin position på läktarplats.

– Alltså, jag känner ju Misha väl och vet vilket typ av spelare han är. Redan nu ser jag mönster som är så typiskt för honom, han är klok och enormt vältränad. Det dröjde inte länge innan det första delikata målet kom, konstaterade Thony efter den första timmen av den totalt två timmar långa ispremiären.

Misha har varit väldigt nära en övergång till SAIK vid ett par tillfällen tidigare, framför allt för fyra år sedan. Men den gången blev det Dynamo Moskva i stället.

Nu är det dock SAIK som gäller och Misha ångrar inte sitt beslut.

– Nej, inte än så länge i alla fall. Så här tidigt är det svårt att säga så mycket, men det är bra killar i laget och ledarna känner jag ju sedan tidigare.

Och rent sportsligt?

– Nog tror jag att vi har ett riktigt slagkraftigt lag. Efter att vi fått träna på stor plan och efter första matchen går det säkert att säga mera.

Hur har sommaren sett ut?

– Jag har rest en del, bland annat till Ryssland och hälsat på föräldrarna. Sedan har jag varit hemma i Ljusdal med familjen och solat och grillat.

Förresten, har du fått ut alla dina pengar från Dynamo Moskva än?

– Nej, situationen är helt oförändrad. Vi för en dialog med varandra och de har lovat att de ska betala, men det har inte hänt något. Jag hoppas att det löser sig.

– Men det är absolut inga hard feelings, relationen är god. Deras ekonomi är väl inte den bästa.

Mer läsning

Annons