Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för att se SAIK spela inomhus

SAIK hoppas på fullsatt i försäsongspremiären i Göransson Arena på fredag – och räknar med omkring 1 500 sålda säsongsbiljetter innan seriestart.
– Det finns ett tryck, helt klart, säger Fredrik Johansson, marknadsansvarig i klubben.

Annons

Intresset för bandy i Sandviken är stort, trots att sommaren knappt har tagit slut. Nya arenan är förstås en orsak, att SAIK för första gången på flera år kommer att spela försäsongsmatcher på hemmaplan är en annan.

– Det är många som ringer och undrar när laget tränar, för de vill titta på bandy inomhus, och folk ringer och frågar om säsongskort. Intresset är större – och tidigare, säger Fredrik Johansson.

När det gäller säsongsbiljetterna har inte försäljningen kommit igång ännu. SAIK måste först ta ställning till vilka olika priskategorier som kommer att erbjudas.

– Vi har sagt att vi ska vara tillgängliga för alla, så det får inte vara för dyrt. Samtidigt har vi en chans nu när vi har ökat komforten, så en liten ökning av priserna blir det, säger Johansson.

Tidigare år brukar SAIK sälja runt 800 säsongskort. Med den nya arenan hoppas klubben på nästan det dubbla.

– Jag tycker att vi ska kunna sälja 1 500, säger Johansson, som berättar att en nyhet är att man köper en stol och sedan disponerar den under hela säsongen, troligen inkluderat slutspelet.

På fredag spelas den första matchen i Göransson Arena när SAIK träningsspelar mot Västerås SK. Det säljs inga förköpsbiljetter så Johansson kan bara gissa var publiksiffran hamnar.

Arenan tar in lite drygt 4 000 åskådare som mest, men i första matchen är varken konferensdelen eller restaurangen öppen.

– Vi hoppas ju på fullsatt. Men det är svårt att säga, vi vet till exempel inte hur många som kommer från Västerås även om vi har hört att det finns ett intresse därifrån också. 2 000 till 2 500 skulle det vara kul om det kom i alla fall, säger Fredrik Johansson.

SAIK:s marknadsansvarige ser många fördelar med att laget spelar sina matcher på hemmaplan i år – även World Cup ska ju spelas i Göransson Arena (och nä, inte heller där är några biljetter släppta ännu).

– Det här ger oss en chans att trimma in matchorganisationen och det där med tekniken och storbildsteven så att det sitter när serien börjar, säger Johansson.

– Sedan blir ju intresset större redan från start. Och de som senare tänker köpa säsongskort får en chans att känna sig för var de helst vill sitta.

När det gäller storbildsteven ska den under säsong fungera som en mediekub med livebilder och repriser. Men än så länge finns inga kameror på plats i arenan, så det är en detalj som får vänta.

Mer läsning

Annons