Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strand skadad på sista träningen

Sandviken AIK:s P-O Strand kommer missa dagens premiär mot Västerås. Risken finns också att han kommer bli borta länge efter att ha skurit upp foten under gårdagens träning.
– Det såg inte alls bra ut, sa tränaren Ola Grönberg.

Annons

Det var under en helt vanlig avslutsövning som nyförvärvet Per-Olof Strand kom i kamp med målvakten. Det slutade så illa att Strand fick en skridskoskena rakt över foten. Skenan skar genom Strands skridsko och skar upp ett stort jack mitt på ovansidan av foten.

– På träningarna händer det att man kommer i kontakt med målvakten, så det var inget konstigt på det sättet. Men han fick en skridsko på sin skridsko och det blev ett djupt jack i foten, sa Ola Grönberg efter träningen.

En ambulans kom till Jernvallen och personalen konstaterade att Strands skada var så allvarlig att man var tvungen att ta honom till sjukhus där man även kommer att sy foten.

– Jag hoppas det inte är allt för allvarligt, men det såg inte alls bra ut. Det kan nog också bli tal om operation, men jag vill inte stå här och gissa på hur länge han blir borta. Men matchen mot Västerås kan han inte vara med i, sa Grönberg.

Det troliga är att Strand kommer att missa stora delar av säsongen om skridskoskenan har skurit av nån nerv.

Skadeläget i övrigt i SAIK ser inte heller ljust ut. Många positioner kommer inte att tas ut förrän strax innan match. Bland annat är det Linus Pettersson som fått en smäll som är osäker till start.

Mer läsning

Annons