Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Supertalang lämnar SAIK

Han fick sitt genombrott i SAIK i vinter.
Men nu har succétalangen Simon Jansson skrivit på för Edsbyn.
Nyheten slog ner som en bomb i SAIK-lägret i går.

Annons

– Jag var övertygad om att han skulle vara kvar, säger värvarbossen Arne Anderstedt.

Han var hemma och besökte Simon Jansson för att prata framtid i måndags kväll.

På väg därifrån var känslan positiv, Anderstedt säger sig inte ha fått några indikationer på att 18-årige Jansson skulle lämna SAIK.

Vid lunchtid i går kom dock beskedet via telefon. Simon Jansson byter från SAIK till Edsbyn och har skrivit på ett tvåårskontrakt – trots att han faktiskt har ett år kvar på bandygymnasiet och fortfarande är junior.

– Det har alltid varit en dröm för mig, ända sedan jag var liten att spela i Edsbyn och när jag nu fick chansen var det bara att ta den. Och skolan är inga problem, jag kan börja mitt tredje år däruppe, säger Simon Jansson, som kommer från Köping och bott i Sandviken i två år.

I SAIK fick han stort förtroende som mittfältare under nya tränarparet Ola Grönberg och Thony Lindquist, även om speltiden blev något mindre under slutspelet. Och där har man väldigt svårt att förstå beslutet.

– I bland förstår man bara inte, men är det så att det är en barndomsdröm som går i uppfyllelse spelar det ingen roll vad vi säger. Vi har gjort allt vi kunnat i och med att vi satsat på honom så som vi gjort. För hans del är det synd, det tar ett tag att slå sig in i ett lag, men det är bara att önska lycka till, säger Arne Anderstedt.

Simon Jansson räds inte konkurrensen i Edsbyn; som har Daniel Liw, Magnus Olsson, Pär Törnberg och Hans Andersson att tillgå på mittfältet.

– Vi har snackat några dagar och jag tycker det ser bra ut för min del. Jag är ganska allround och kan spela som halv också, säger Simon Jansson.

Just den positionen har man diskuterat även i SAIK, men nu måste man tänka om. Och Arne Anderstedt medger att det chockartade beskedet rört till det.

– Vi får säkert ihop det ändå, men Ola och Thony får något att fundera på, säger han.

Någon extra mittfältare finns det inga planer på att värva, det är fortfarande en ytterhalv som gäller och man väntar besked från Antti Ekman och Robin Sundin som bägge är på semester.

Mer läsning

Annons