Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svesjnikov till SAIK? - Nilsson nobbade Sirius

Det blir inte Sirius för Patrik Nilsson som fortfarande inte har något lag att spela med nästa säsong.
Men han är inte ensam om den situationen när osäkerheten härjar i den ryska bandyn.
I Ljusdal går världens bästa bandyspelare Misja Svesjnikov utan kontrakt och genast startar ryktesfloran. Sandvikens AIK har ju tidigare varit intresserat...

Annons

– Ha, ha – jag skulle tydligen ha varit på presskonferens i Edsbyn förra veckan och sen var det Bollnäs som gällde. Sanningen är den att jag just nu bara unnar mig en lång välbehövlig semester hemma i Ljusdal, säger Misja när sporten når honom.

Men han har en annorlunda situation nu jämfört med de senaste åren när han tidigt har gjort klart med en fortsättning i Dynamo Moskva. Men även världens bästa bandylag, liksom ryskt bandy över huvud taget, har problem med pengar och spelarna i Dynamo har inte fått ut hela sina löner. Något som Daniel ”Zeke” Eriksson bekräftade här om dagen.

– Jag tänker inte kommentera det och j-a-g har aldrig sagt att jag inte fått ut lönen. Men det är sant att jag just nu inte har något kontrakt och funderar vidare på framtiden. Men jag har ingen panik heller och är övertygad om att det löser sig.

Klart är att Svesjnikov ska spela bandy. Men om det blir i Ryssland eller Sverige står fortfarande skrivet i stjärnorna och när en världsstjärna är ledig startar snacket. I Sandviken är det senaste att ”Zeke” är så gott som klar och han kommer att ha en ”kompis” med sig...

– Jag vet inte vad det kommer ifrån. Men visst är det sant att jag och ”Zeke” är riktigt bra kompisar och jag var där senast förra veckan med min familj och hälsade på. Vi käkade och var på Parkbadet och badade. Det kanske räcker även om det inte hade ett dugg med bandy att göra.

En annan världsspelare som också är kontraktslös är Patrik Nilsson. Sedan SAIK tackat nej har Sirius länge varit det hetaste spåret. Men det är nu avskrivet. I går bekräftades att det inte blir någon övergång.

– Det är ett ömsesidigt beslut. Det blev någonstans ganska tydligt att våra vägar inte korsas precis just nu, sa Jonas Johansson i Sirius sportkommitté till UNT i går.

Därmed får målmaskinen Nilsson fortsätta fundera på vilket lag han ska spela med nästa säsong.

En annan ex-SAIK:are som kommer hem från Ryssland är Anders Östling. Han skrev i går på ett kontrakt med svenska mästarna Västerås SK som han ju spelade med i många år innan han stack österut.

Vi kan också notera att finske ytterhalven Antti Ekman, som SAIK ett tag visade intresse för, i princip är överens med nykomlingen Haparanda Tornio. Bollnässpelaren förväntas när som helst skriva under ett kontrakt.

Mer läsning

Annons