Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teknikträning för Muhrén - smakstart för SAIK

SAIK har fått en Brynässtart på säsongen. Unga, nya, orutinerade SAIK, som dock har en f d superstjärna i laget som är sugen på att bli bäst i världen, står på sex poäng efter fyra omgångar.
Det är faktiskt en häpnadsväckande stark inledning – och jag som på fullt allvar befarade en upptakt med tre raka förluster.

Annons

Det finns anledning att säga grattis...i alla fall till tränaren Ola Grönberg som firade sin 50-årsdag på Jernvallen och vars spelare fixade fram hela tolv målraketer.

12–0 mot Gripen (just nu tror jag inte kommunen vill att Trollhättan ska stå med i namnet) var en prydligt utförd uppvaktning av den egna tränaren.
Det var också en av de enklaste utklassningar, närmast utförd i slow motion, jag sett – och då har ändå SAIK stått för rätt många målkalas på Jernvallen under åren. Men ofta har det då blixtrat och dundrat.
Nu ställde Gripen upp med hela laget i närheten av egna straffområdet, men åkte på underläge redan i sjätte minuten. Dock stod det bara 2–0 i paus.
Redan då checkade dock Gripen ut från elitseriens fjärde omgång.

I 73:e minuten, vid ställningen 7–0 och alltså fem SAIK-mål under 27 minuter, tog Gripen time out.
Vad de snackade om vet jag inte. Däremot såg jag något så unikt som en blänkande och läcker saftbricka som gick laget runt, och pojklagsspelarna lät sig väl smaka.
Sedan gled de ut på isen – och släppte in ytterligare fem mål på de återstående 17 minuterna.
En ny regel i elitseriebandyn är visst att spelarna ska ha namnet på ryggen. SAIK har stor stil – Gripen/Trollhättans namnskyltar gick knappt att urskilja från läktaren.
Efter 0–12 förstår jag precis hur man tänkte när man beställde tröjorna.

Stora delar av matchen var ett träningspass för Magnus Muhrén, som efter självvald exil åter pratar om att spela i landslaget.
Nu hade han för att förbättra formen lagt in ett rejält teknikpass.
Muhrén gled omkring, dribblade och jonglerade (jo, faktiskt), och åkte i snygga, snäva kurvor runt Gripenspelarna som var kvällens utplacerade koner.
Sedan sköt Muhrén lite grann också, snyggt och pricksäkert exempelvis vid 2–0, och var del i en av två nya, intränade hörnvarianter som SAIK valde att prova mot Gripens hörnmur på mållinjen.
Totalt fick han ihop sex mål och två passningar och kunde väl känna att mycket av tekniken finns där.
Nästa gång kanske han utför allt i högsta fart också.

Daniel Berlin åkte nog dubbelt så mycket som Muhrén, och gjorde fyra mål.

SAIK har alltså snabbt dragit ihop sex poäng och fått exakt den start man behövde på elitserien. Jämför med Bollnäs, som hackade sig fram till sin första – och Hammarby som bara har tre och blev utklassade av SAIK i fredags. Villa på två, är också ett lag som inlett trevande.
SAIK har nu Motala borta på onsdag och Kungälv hemma på Jernvallen innan det blir landslagsuppehåll. Det kan mycket väl bli två till segrar, med tanke på hur stabilt det ändå rätt gröna lagbygget ser ut.

Till slut var det egna konsekvent halvfula spelet som fällde Ljungskiles sista (?) försök i allsvenskan. Överlägset mest gula kort i allsvenskan, till slut tre utvisningar mot BP. 1–1 – och BP tog över platsen.
Bra eller dåligt för Gefle IF?
I år tog GIF två poäng mot Ljungskile, som till slut åkte ur.
I fjol en poäng mot BP, som kom sist.
När kommer allsvenska lottningen?

Mer läsning

Annons