Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thony litar på Johan

17-årige målvakten Johan Wikgren fick stå sina första 20 minuter i elitserien i lördags mot Sirius.

I kväll står han från start i SAIK:s bortamatch mot Falun.

– Det ska bli riktigt häftigt, säger Johan med ett skratt.

Annons

Joel Othén klev av matchen mot Sirius efter en räddning i andra halvlek och han är inte riktigt okej än. I lördags hoppade Johan in och får fortsätta i kväll mot Falun. Lite pirrigt blir det för debutanten som dock har taktiken klar för sig.

– Det gäller nog bara att ta det som en vanlig match med juniorlaget. Inhoppet senast var skönt och jag kommer ju att ha en av seriens bästa backlinjer framför mig. Det känns tryggt, säger Johan.

Han kommer från Sandviken, fyller 18 år i december och går på bandygymnasiet. Redan ifjol satt han på bänken några gånger men är den här säsongen uppflyttad i truppen på allvar.

– Klart att det här blir speciellt för mig. Det är ju ändå elitseriedebut från start i en match.

Men visst är det viktigt för SAIK att få tillbaka sin förstamålvakt så snabbt som möjligt.

– Det är ingen fara alls med Joel och han är snart tillbaka i spel igen. Men vi kände att det var onödigt att riskera någonting i det här läget och Johan kommer att klara det här jättebra. Han har stått ett par matcher mot bra motstånd under försäsongen och vi litar på honom, säger SAIK-tränaren Thony Lindquist.

Lindquist som för övrigt även blir assisterande förbundskapten till Franco Bergman den här vintern.

– Ja, det ska bli roligt. Jag hade ju samma uppdrag tillsammans med Kent Hultqvist under tre säsonger. Det är ett roligt arbete som jag ser fram emot.

Franco och Thony har redan träffats några gånger och ska nu börja lägga upp planerna.

– Det blir lite taktiska grejor och hur han vill att landslaget ska spela. Annars är det inga större konstigheter för mig. Jag känner ju nästan alla killar i laget sedan tidigare.

Det stora målet blir förstås att försvara det svenska VM-guldet från ifjol.

Till slut blev det ju ett världsmästerskap den här säsongen också som kommer att spelas i Moskva i slutet av januari. Men före det ska Super cup spelas i finska Lappeenranta.

– Det blir väl som ett genrep inför VM där Sverige, Ryssland och Finland möts, säger Lindquist.

 

Mer läsning

Annons