Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thonys ersättare – Zeke?

Värvningsansvarige Daniel ”Zeke” Eriksson har fortfarande inte gjort klart med en ny tränare till SAIK.

På frågan om han själv kan tänka sig att fylla luckan blir han fåordig.

– Jag vill inte spekulera någonting, säger ”Zeke”.

Annons

Thony Lindquist drar till Ryssland, det berättade vi i söndags. Vi berättade även att SAIK vill ersätta honom, men det handlar troligen inte om att ta in något stort namn utifrån om man ska tolka ”Zekes” svar på frågan vad de söker, om det är ett bollplank eller någon som finns nere på isen på träning och matcher.

– Jag vet inte hur jag ska uttrycka mig. Vi vill ha någon som kompletterar de befintliga tränarna (Håkan Pettersson och Peter Isaksson), säger Eriksson.

– Vi pratar ju inte om att vi vill göra några förändringar, utan bygga vidare på den plattform och spelidé vi har i dag, fortsätter han.

”Zeke” säger att man för samtal med ett väldigt begränsat antal namn.

Om han diskuterar med sig själv i frågan får vi dock inte veta, för han har bestämt sig för att lägga locket på tills det är klart.

Tidigare har han sagt så här till Radio Gävleborg på frågan om han är aktuell i rollen:

– Nej, det hoppas jag inte men man ska aldrig säga aldrig. Det har jag lärt mig.

Skillnaden i dagens hemmamatch mot Sirius blir att Peter Isaksson, som normalt sett brukar se matcherna högt uppifrån läktaren, nu tar plats med Håkan Pettersson nere på isen. Träningarna i veckan har inte påverkats nämnvärt eftersom Isaksson och Pettersson hållit i isträningarna hela tiden.

Peter Isaksson har inte tillfrågats om vem han skulle vilja se som ersättare för Thony Lindquist.

– Nej, det är sportgruppens uppgift och det är så det ska vara tycker jag. Men det känns inte som någon panik på något sätt, vi har ju jobbat tillsammans i två års tid och ska inte göra några nya grejor utan bara fortsätta med den spelidén som Thony legat bakom sedan många år.

– SAIK skiljer sig från många andra klubbar på så sätt att det finns en så stark och tydlig spelidé, och den är man rädd om, oavsett vem som är tränare. Det är inte så att det kommer in någon och säger att nu ska vi börja slå långbollar.

Thony Lindquist gjorde i går sin sista arbetsdag på bandygymnasiet (Sebastian Falk tar över tjänsten), där han är instruktör tillsammans med just Peter Isaksson, men reser till Ryssland först på måndag eftersom han inte kunde få inresevisum tidigare.

– Men han hade så mycket i huvudet just nu så han ville koncentrera sig på Dynamo. Jag förstår att han tar chansen, han känner många av spelarna och känner starkt för klubben, hade det varit Kuzbass eller Bajkal Energy tror jag inte han hade tänkt tanken, säger Peter Isaksson, som välkomnar Mikael Nilsson tillbaka i truppen efter skada.

Nilsson börjar dock på bänken och blir avbytare på mitten och i backlinjen. Joakim Bergman är dock alltjämt skadad, även om en comeback inte är långt borta.

Mer läsning

Annons