Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio dagars hårt bandyliv för SAIK-spelare

Dröm eller mardröm, välj själva.
Här har ni alla fall de närmaste tio dagarna för SAIK:s sex landslagsspelare.
– Det blir slitsamt, konstaterar SAIK-tränaren Thony Lindquist.

Annons

Han åker själv med, assisterande förbundskapten som han är till Franco Bergman. I A-landslagstruppen har han tre spelare från SAIK med sig och i U23-truppen, som också deltar i Russian Government Cup i Kirov, finns Ted Haraldsson och Erik Säfström. Lägg därtill Misha Svechnikov i den ryska landslagströjan.

Totalt har faktiskt SAIK hela 22 spelare på senior- och juniornivå på blågula uppdrag den här veckan.

– Jättekul att så många av våra spelare blir uttagna, det är ett kvitto på att vi gör nånting bra. Bitvis kommer det bli jobbigt med många matcher, men samtidigt ger det stimulans och nya erfarenheter som de kommer ha nytta av på längre sikt, säger Thony Lindquist.

För SAIK-herrarnas del börjar tiodagarsperioden med en bussresa och match mot Vetlanda i morgon och fortsätter sedan med en flygresa till Kirov via Moskva på torsdag, där man spelar fyra matcher. Och väl hemma bär det av igen – för bortamatch mot Haparanda!

Frågan är i vilket skick spelarna är i då.

– Förmodligen ganska slitna, säger Lindquist, som har erfarenhet av långa resor under sin tid som tränare i Ryssland.

– Även om det bara handlar om entimmesmatcher i Kirov så tar det på kroppen med resorna och tidsskillnaden. Dessutom har vi fått återbud från både Johan Andersson och Patrik Nilsson, vilket innebär att det blir ännu tuffare.

Västerås Tobias Holmberg har kallats in som reserv. SAIK:s Christoffer Edlund stod också på reservlistan, och har visum, men får ändå stanna kvar och träna på i Sandviken.

– Vi har haft ett snack där vi resonerat han och jag och vi har kommit fram till att det bästa för honom är att han får vara hemma och träna i lugn och ro, säger Thony Lindquist, som naturligtvis varit i Kirov tidigare.

– Många gånger. En grå och trist stad, Sergej Obuchovs hemstad faktiskt, och det finns ett ruggigt bandyintresse.

• Får Edlund någon att träna tillsammans med i Sandviken?

– Det kommer bli ett gäng, vi plockar upp U20-spelare och det ska bli bra fart på träningarna när vi andra är borta.

Förutom alla spelare och Thony Lindquist så åker också SAIK:s och landslagets materialförvaltare Ronald Grönberg med till Ryssland.

Mer läsning

Annons