Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Triss i juniorer fixade segern

Triss i juniorer ger SAIK en bra sista pokerhand inför den femte och avgörande SM-semifinalen mot Västerås SK på tisdag.
Simon Jansson, Ted Haraldsson och Kalle Mårtensson är tonåringarna som inte är skraja för någonting.
– Vi måste ta för oss och vara delaktiga om vi ska spöa Västerås, sa Simon efter 7–4 och varsitt snyggt mål från trion.

Annons

Inte kaxigt, inte uppblåst och inte ett dugg egoistiskt. Men respektlöst. Precis som de här killarna måste uppträda på bandybanan mot stora, tunga och favorittippade Västerås.

– Vi kan inte bara luta oss tillbaka och bara nöja oss med att få vara med. Murren, Mossan, Bella, Hagge och Lappen kan inte göra allting själva utan vi måste kliva fram och ge dom andra ännu mera utrymme, sa Simon och lät med ens äldre och mer rutinerad än de nyss fyllda 18 år som prästbetyget visar.

Själv visade han vägen och Muhrén, Mossberg, Berlin, Hagberg och Södergren som Simon hänvisade till som lagets rutinerade kuggar kunde bara jubla och gnugga ögonen åt den späda lilla junisens uppvisning fram till 1–1.

– Första tanken var att bara gå ner mot kortlinjen för att få fram en hörna. Men så stod bara VSK-försvararna kvar och då blev det en annan taktik. Jag körde på rätt in mot mitten och utmanade rejält. Det blev ju bra...

Jodå, det blev bra. Det blev så bra att Daniel Mossberg gav det tyngsta berömmet efteråt i omklädningsrummet...

– Jag trodde det var Muhrén som åkte igenom, sa Mossan och skakade lätt på huvudet.

Att bli jämförd med SAIK:s största lirare genom tiderna är väl inte fy skam. Nu är Simon inte riktigt i den klassen än. Men han kan faktiskt vara "the next one" redan om två-tre år.

Han avslutade genombrottet med att sätta första SAIK-målet i matchen högt bakom Daniel Kjörling som såg lika förvånad ut som alla andra.

– Det var jäkligt skönt. Att spela slutspel är förresten det roligaste jag har varit med om. Det här är helt fantastiskt och jag längtar redan efter den avgörande matchen på tisdag. Nu är pressen helt och hållet på Västerås igen, sa killen som kom till bandygymnasiet och SAIK från Köping.

Precis den inställningen som behövs för att säsongen ska fortsätta över nästa helg också.

Kalle Mårtensson har också lärt sig mycket i sin första säsong i A-laget. Han har förresten inget riktigt kontrakt än. Men sitt allra första slutspelsmål någonsin kunde inte komma mera lägligt för 17-åringen från Ljusdal.

– Nu var det väl ingen större bedrift – det var Mossberg som gjorde jobbet och jag bara styrde upp den i taket. Men det är klart att det gäller att vara på rätt ställe också, sa Kalle och fick också det där sköna självförtroendet i rösten.

För att göra juniortrippeln fullständig så grejade Ted Haraldsson SAIK:s sjätte mål i ett läge när hemmalaget definitivt punkterade det hela med två snabba mål i mitten av andra halvlek. Ett rent juniormål då Simon var den som passade.

– Ett friläge och jag lyckades med en kroppsfint och kunde bara lägga in bollen i tomt mål. Mitt första slutspelsmål. Men förhoppningsvis inte det sista, sa 19-åringen.

I morgon avgörs det hela och vi blir inte överraskade om SAIK:s skvättar tar ton igen...

Mer läsning

Annons