Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trötthet i SAIK – oavgjort mot Vetlanda

SAIK spelade oavgjort i sin första match i Svenska Cupen. 3–3 (2–3) slutade mötet med Vetlanda. SAIK vann sedan den efterföljande straffläggningen och den unge målvakten Johan Wikgren räddade två straffar.
– Vi var inte riktigt på tårna i dag. Det är en del trötta ben och huvuden, säger Ola Grönberg efter matchen.

Annons

Men SAIK fick en bra start i alla fall. Magnus Muhrén hittade fram med en boll till Daniel Mossberg som satte 1–0. Kanske var det många som då trodde på en minst lika lätt resa som den i tredjepris matchen i Champions Cup, mot just Vetlanda.

Men Vetlanda repade mod direkt och deras specielle måltjuv, Tomas Knutsson satte kvitteringen och även ledningsmålet till 2–1, på straff. SAIK drog på sig tre utvisningar under den första halvleken. Något som gjorde att man tvingades till lite omställningar.

– Lite grann ställer det väl till men det är inte på grund av utvisningarna som vi hamnar i underläge. Vi har trötta ben och huvuden. Landslagsspelarna har inte fått vila riktigt efter matcherna förra helgen och det märktes, fortsätter Ola.

När sedan Andreas Lysell satte en hörna fram till 3–1, såg det riktigt illa ut. Men med mindre än halvminuten kvar av halvleken, hittade till slut Christoffer Edlund rätt och satte den viktiga reduceringen.

Kvitteringen kom på hörna en bit in i andra halvlek Målskytt liberon Daniel Eriksson.

Sedan var det alltså dags för en juniormålvakt att kliva in i handlingen. I Joel Othéns frånvaro och det faktum att Patrik Kaemmerle står för Skutskär, så fick Johan Wikgren chansen. Och han tog den.

– Han tar ju två straffar och gör för övrigt en bra match, med tanke på att det var hans första i A-laget, säger Ola som är förhoppningsfull inför fortsättningen.

– Jag tycker det tyder på styrka, att vi trots dåligt spel, klarar av att få 3-3 och sedan vinna straffläggningen. Nu har vi ju allt i våra egna händer om vi ska vinna gruppen, avslutar han.

Nästa match för SAIK spelas på fredagen klockan 14.30 då Falu BS står för motståndet.

1–0 (2) Daniel Mossberg, 1–1 (9) Tomas Knutsson, 1–2 (14) Tomas Knutsson, 1–3 (23) Andreas Lysell, 2–3 (30) Christoffer Edlund, 3–3 (46) Daniel Eriksson.

Mer läsning

Annons