Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två målskyttar med olika klubbkänslor

Trä för känslans skull. Komposit för hårt och välriktat skott.

SAIK:s målskyttar Muhrén och Edlund har olika krav på sina klubbor.

Annons

– Det skulle definitivt bli färre mål för mig med en kompositklubba, konstaterar Magnus Muhrén som väljer den gamla hederliga träklubban.
– Kompositklubban har gett utdelning för mig, konstaterar Christoffer Edlund.

Christoffer Edlund har den här säsongen gjort 47 mål med sin svarta kompositklubba. Sandvikens och elitseriens näst bäste målskytt Magnus Muhrén har kommit upp i 29 fullträffar med sin gröna träklubba.

– Komposit passar mig jättebra, och det har ju gett utdelning att byta till komposit, säger skytteligaledaren med ett snett leende.

Men Skytteligatvåan Muhrén går inte att övertala – det ska vara trä.

– Det går inte, jag får ont i armarna när jag ska skjuta med kompositklubbor. Det fungerade inte alls bra, den är ju alldeles stum, säger Muhrén om kompositklubban som ska ge bandyspelarna ett hårdare och mer välriktat skott.

– Trä är ju ett levande material och jag får en bättre känsla med en träklubba, säger han.

• Är känslan viktigare än ett hårt skott?

– Ja, för mig i alla fall.

– Och jag skjuter inte så hårt ändå, jag satsar mer på att sikta ordentligt, säger Muhrén med ett skratt.

• Så det skulle inte bli lika många mål om du spelade med Edlunds klubba?

– Det skulle definitivt bli färre mål för mig med hans klubba. Jag skulle skjuta sämre och jag skulle göra mindre mål, säger han bestämt.

Edlund däremot tror inte att det skulle bli så mycket färre mål med Muhréns klubba.

– Det här är mitt andra år med komposit så det skulle väl gå med trä också, jag har ju haft det jämt tidigare. Men jag trivs bättre med komposit, säger Edlund som är en av tre SAIK-spelare med kompositklubba. De andra två är Daniel Mossberg och liberon Daniel Eriksson.

– Jag tycker att jag skjuter bättre, jag har ingen aning om varför eller vad som är speciellt med klubban, men jag vet att jag skjuter bättre med den, säger Edlund.

Muhréns gröna klubba är sponsrad av ett företag och lottas ut efter varje match och av lottintäkterna går hälften till välgörande ändamål och hälften till SAIK.

– Det är därför den är grön, så den ska sticka ut, säger Muhrén och berättar att han är nöjd med att dra in lite extra pengar till föreningen.

– Min klubba skulle kunna se ut hur som helst, grön, svart, vit eller till och med rosa.

– Nääe du, Magnus inte skulle du spela med en rosa klubba du eller, konstaterar tränaren Ola Grönberg med ett skratt.

– Jamen vi kanske skulle göra det för rosa bandet då, funderar Muhrén och konstaterar att rosa inte riktigt är hans färg.

– Okej, jag skulle kanske inte spela en rosa klubba då, men det är inte jätteviktigt hur den ser ut, bara den är i trä, säger han och skrattar.

Mer läsning

Annons