Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världens bästa bandytjej gör comeback

SAIK och landslaget får rejäl förstärkning i vinter. 2000-talets kanske bästa spelare på damsidan har bestämt sig för att göra comeback.

Annons

Johanna Pettersson, 29, har en lång meritlista – bland annat fem VM-guld, ett SM-guld, fem vinster i allsvenskans skytteliga och två i VM:s dito. Hon har utsetts till årets dambandyspelare vid inte mindre än tre tillfällen (2003, 2005 och 2008).

Inför den förra vintern bestämde hon sig för att lägga av eftersom hon inte tyckte att det fanns några fler utmaningar inom bandyn.

Men nu har hon alltså tänkt om.

– Jag blev förvånad egentligen att jag tog det här beslutet, att det kom krypande. Jag trodde inte att jag skulle spela mer efter förra året, för det här året har varit fantastiskt skönt, säger Johanna Pettersson i ett pressmeddelande.

– Men under sommaren när jag tränade så kände jag att jag ville ha någonting att träna för. Att träna så mycket och inte göra något av det gjorde att jag kände att jag var lite sugen igen.

Johanna Pettersson säger att hon nästan har tränat mer än när hon var aktiv och att hon har legat på åtta, nio pass i veckan.

– Konditionsmässigt är jag bättre nu än vad jag kanske varit på länge, säger Pettersson, vars mål är att återta en plats i landslaget inför VM – och förhoppningsvis ta sitt SAIK till SM-final.

Mer läsning

Annons