Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världens bästa lag blev för svårt

Att förlora mot världens bästa bandylag Dynamo Moskva med 4–1 är ingen skam.
– Nä, vi gjorde vad vi kunde. Det jag är mest missnöjd med är första matchen mot Jenisej som var riktigt dålig, sa SAIK-tränaren Ola Grönberg efter att det blivit stopp i kvartsfinalen i World Cup.

Annons

När han ska summera insatsen i Ljusdal blir ändå slutbetyget godkänt. Efter den stora förlusten mot ryska Jenisej tog sig killarna samman och vann matcherna mot Broberg och Solberg.

– Hade vi vunnit mot Jenisej också hade det blivit Bollnäs i kvarten. Nu säger jag inte att vi skulle ha vunnit där men det hade i alla fall varit enklare än mot Dynamo Moskva, sa Ola.

Nu blev det en midnattsmatch mot de ryska världsartisterna under krångliga förutsättningar. Isen var inte alls bra. Knappt spelbar och det blev till slut sådana problem att semifinal och final fick flyttas inomhus till Edsbyn.

– Det gick nästan inte att spela. När det ser ut så är det förstås de som har de mest individuellt skickliga spelarna som klara sig bäst. det är väl bara att konstatera att vi inte riktigt kommer upp i Dynamos klass än, sa Grönberg.

Dynamo gick upp till en 4–0-ledning och hade säkrat segern på ett tidigt skede. Henrik Hagberg fixade SAIK:s reduceringsmål i slutet.

Annars är det träningsmöjligheterna som oroar SAIK-tränaren mest av allt. Än är det ingen spelbar is på stora Jernvallen.

– Jag hoppas innerligen att det blir kallare snart så vi kan komma ut på stor bana. Nu blir det rehabträning och sedan ska vi ut på is och jag har ingen aning om det blir inne på rinken igen. Förhoppningen är att vi kan komma ut på stora banan i mitten på veckan.

SAIK har en träningsmatch inplanerad mot Skutskär måndag den tredje november.

– Sedan står det ju inte på förrän serien startar, avslutade Grönberg.

Mer läsning

Annons