Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Zeke” klar för SAIK

SAIK vann med 6–3 mot Edsbyn i starten av årets Champions Cup.
Men det var egentligen av mindre värde den här dagen.
Daniel ”Zeke” Eriksson spelade hela matchen och har skrivit på för SAIK. Det hela blev klart under dagen och ”Zeke” tog plats direkt i laget – som vänsterhalv.

Annons

– Det stämmer bra det. Det blev klart när vi åkte upp och det känns riktigt bra, sa tränaren Ola Grönberg efter matchen.

– Jajamän. Så är det tänkt, säger Ola som också kunde konstatera att ”Zeke” inte har blivit snällare av spel i Ryssland. Två utvisningar blev det.

SAIK fick en drömstart i matchen mot Edsbyn. En riktig femetta efter 45 minuter, och man hade kopplat greppet om Edsbyn. Det blev till slut 6–3 (5–1).

– Det var riktigt bra. Vi är täta bakåt och har en ruggig fart på offensiven, säger en helnöjd Grönberg direkt efter matchen.

Man fick en bra start på den här matchen. Efter 12 minuter så hade Magnus Muhrén via ett friläge gett SAIK ledningen. Samme man dundrade sedan in en hörna sju minuter senare. Christoffer Edlund satte sedan två bollar, varav en straff. Edlund har nu slagit fem straffar på försäsongen och alla i mål...

– Nja, given och given. Vi har många bra straffskyttar i laget.

I andra halvlek så pressade Edsbyn på och man tog sig också lite närmare. Simon Jansson, förra årets komet i svensk bandy och då i SAIK, reducerade till 2–5 och när sedan Magnus Olsson reducerade ytterligare med dryga kvarten kvar, infann sig spänningen igen. Eller?

– Tycker ändå inte det. Det känns som vi har bra koll på händelserna, säger Ola som sedan fick se Edlund punktera matchen med tio minuter kvar då han satte en hörna.

– Det var en bra bandymatch med högt tempo tycker jag. Edsbyn är bra men vi känns lite vassare sett över hela matchen, sa Grönberg vidare.

Nästa match för SAIK spelas på fredagen vid lunchtid och då är det Hammarby som står för motståndet. Intressant möte mellan två skyttekungar att vänta. Patrik Nilsson i Hammarby och Christoffer Edlund i SAIK.

0–1 (12) Magnus Muhrén, 0–2 (19) Magnus Muhrén, 0–3 (27) Christoffer Edlund, 0–4 (41) Christoffer Edlund, 1–4 (44) Daniel Liw, 1–5 (44) Daniel Mossberg, 2–5 (66) Simon Jansson, 3–5 (74) Magnus Olsson, 3–6 (79) Christoffer Edlund

Mer läsning

Annons