Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Zeke” tar en dag i taget

Daniel ”Zeke” Eriksson spelar med SAIK i Champions Cup i Edsbyn just nu.
Men längre än så väljer han själv inte att se.
– Jag är bara oerhört glad att få spela matcher igen. Mer tänker jag inte kommentera.

Annons

Förra säsongen tillbringade han i ryska superlaget Dynamo Moskva. I våras kom han hem med ett ryskt guld i bagaget och det enda han kunde säga om sin karriär var att han absolut ville fortsätta spela på elitnivå.

I sommar har det varit barmarksträning och när SAIK gick på is i nya Göransson Arena var ”Zeke” med på träningarna. Men när matcherna drog igång fanns han inte på isen. Fram tills nu när han har spelat vänsterhalv i matcherna mot Edsbyn och Hammarby.

Men att han är klar för SAIK och att allting har löst sig nu vill han inte säga.

– Jag tar i princip en dag i taget. Nu får jag spela i Champions Cup och det är jag väldigt glad för. Men hur det blir i fortsättningen tänker jag och kan jag inte kommentera.

Att det finns en ekonomisk aspekt på det hela är en relevant spekulation som dock varken Daniel eller SAIK vill säga någonting om.

– Han har fått ett internationellt speltillstånd som Dynamo Moskva har skrivit under vilket vi är otroligt tacksamma för. ”Zeke” spelar nu i cupen i Edsbyn och där väljer vi att sätta punkt, säger Arne Anderstedt som är värvningsansvarig i klubben.

Så än kan SAIK inte räkna med den lysande förstärkningen som den rutinerade försvararen självklart skulle vara på isen den här säsongen.

Tränaren Ola Grönberg som i gårdagens tidning sa att ”Zeke” är klar och kommer att spela vänsterhalv var också mer återhållsam i går.

– Han tillför definitivt en dimension i vårt spel och det är klart att jag som tränare hoppas att han spelar med oss i vinter. I dagsläge planerar jag för det också men vi får ta den här cupen nu först och främst.

SAIK har fått en kanonstart med två segrar. Läs om matchen mot Hammarby här intill.

Glädjande är också att det finns fyra SAIK:are med i den landslagstrupp som ska möte Ryssland i ett dubbelmöte nästa vecka. I nya förbundskaptenen Franco Bergmans första skapelse hittar vi Daniel Berlin, Christoffer Edlund, Daniel Mossberg och så Linus Pettersson.

22-åringen Pettersson får därmed debutera i blågult. En inte helt oväntad uttagning då ”Lusen” imponerade ordentligt i slutet av förra säsongen.

Mer läsning

Annons