Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust – men SAIK kämpade tappert

Efter en tung start på elitserien provade SAIK:s damer nya grepp inför den svåra bortamatchen mot Kareby. På bussresan ner laddade man nämligen med att titta på SM-finalen från 2013 för att får positiv energi in i laget. Det gav dock inga poäng men förlusten med 4–2 var ändå ett stort steg i rätt riktning.

Annons

– Jag fick verkligen det svar jag ville ha av tjejerna. I dag slet och kämpade vi som ett lag och hade vi gjort så här tidigare så hade vi haft betydligt mer poäng. Hatar att förlora egentligen men den här förlusten är ändå acceptabel, säger tränare Thomas Linder.

Det fanns väl inte så mycket som talade för SAIK i den här matchen. Kareby som inte förlorat sedan februari förra året på hemmaplan tog också en tidig ledning då förre SAIK-spelaren Linnea Gunnarsson höll sig framme. Men SAIK kämpade på i den hårda blåsten på Skarpe Nord och trots att underläget växte till 0–3 i halvtid var man med i matchen.

– Tycker att vi får stopp på dom bra ändå. Det är två fasta situationer dom tar vara på och det är svårt att försvara sig mot. Chansmässigt så är vi minst lika bra med. Vi för väl inte matchen på något vis men vi jobbar som ett lag hela tiden och det defensiva jobbet är riktigt bra, menar Linder.

Kareby punkterade matchen direkt i inledningen av den andra halvleken när Sophia Adolfsson stänkte upp en hörna i nättaket. Men efter det var det slut på hemmamål och SAIK vann dom sista 40 minuterna med 2–0. Något som man kanske kan ta med sig till nästa match, borta mot Haparanda.

– Absolut. Den här insatsen gör att vi kan se fram emot den matchen med helt andra ögon. Vi gav oss verkligen en chans i den här matchen och man måste väl ändå vara realistisk att av alla bortamatcher så kanske inte Kareby var den vi har störst poängchans i. Man ska väl aldrig vara nöjd efter en förlust men med tanke på hur det såg ut mot Söråker sist och hur den här matchen utvecklade sig, så är jag ändå nöjd och framförallt stolt över tjejerna att dom plockar fram dom här takterna, avslutar Thomas.

Mer läsning

Annons