Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK-damerna har börjat ladda om

Flera damlag på elitnivå har varit hotade.
Men nu ser det i alla fall ljusare ut för Sandvikens AIK där det fanns farhågor om spelarflykt.

Annons

– Vi kommer ha ett lag att ställa upp med nästa säsong och det känns skönt, både för Sandviken och dambandyn i stort. Men hade du frågat mig för en månad sedan så hade jag varit mer tveksam, säger lagets tränare Thomas Linder.

I dagsläget så har tolv spelare lämnat klartecken för fortsatt satsning på bandy. Tre nyförvärv kan också räknas in. Dessutom väntar man på besked från fyra spelare om hur framtiden på bandyisen kommer att bli.

Enda förlusten i nuläget är Jenny Stadin som satsar på fotbollen.

Thomas Linder är förstås nöjd med att det blir ett damlag även den här säsongen men medger att målsättningen måste sänkas och det ganska kraftigt.

– Det måste vi göra. Med facit i hand kanske det var något vi redan den här säsongen borde ha gjort. Vi insåg nog inte hur viktig bland annat Evelina Johansson var för oss.

– Nu bygger vi för framtiden i stället och satsar mer på att utveckla spelarna. Träningsupplägget kan komma att förändras en aning. Förra säsongen var vi på is från första augusti och innan serien var i gång så kändes det nästan som om tjejerna var mätta på bandy. Med dom förutsättningarna vi hade, borde vi fått ut mer än vad vi fick, säger Thomas som inte är helt klar på att det blir han som fortsätter som tränare.

Ett erbjudande från allsvenska laget Borlänge finns att fundera på och för några veckor sedan så kontaktades han även av Broberg.

– Det var väldigt smickrande måste jag säga och jag funderade ett tag på det, men tackade till slut nej. När det gäller Borlänge så ska jag prata med dom och det är ett alternativ som i högsta grad finns med.

– Det är ett ungt lag med stora utvecklingsmöjligheter. Samtidigt så innebär det resor och lite annat, säger han och fortsätter:

– Att stanna i SAIK är absolut också ett alternativ och med tanke på att nästan hela laget stannade kvar, gör ju att man känner för att fortsätta.

Orosmolnen finns dock kvar, över SAIK och i klubbar som Nässjö och Haparanda.

– För några år sedan så hade vi 22 spelare i vårt flicklag och den här säsongen var vi nere på tolv. Klubbarna måste bli bättre på att hitta tjejer som vill spela och ge dom bra förutsättningar, avslutar han.

Mer läsning

Annons