Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK i stort behov av poäng

Det börjar bli bråttom för SAIK att plocka poäng.
Med fem matcher kvar så har man bara lyckats samla ihop en poäng och för att möjligheten till att skaffa sig ett bättre utgångsläge i slutspelet, så är det nog seger som gäller när man möter Söråker på bortaplan.

Annons

– Vi måste resa oss någon gång och vi har fem matcher kvar och ge oss den chansen, säger tränare Thomas Linder.

SAIK som i år efter år funnits med i den absoluta toppen har den här säsongen inte alls fått det att stämma och situationen är ovan, medger Linder och trycker samtidigt på en av förklaringarna till varför det inte har fungerat.

– Vi har vi haft samtal med dom mer rutinerade spelarna att det är dom som måste börja leverera nu och visa vägen. Det är inte spelarna som går bandygymnasiet som ska göra det och jag hoppas att dom har tagit det till sig nu. Under uppehållet här så har vi haft mycket teori och pratat bandy och klarlagt vilka roller varje spelare har, säger Linder.

Söråker som överraskade och slog AIK på hemmaplan för två veckor sedan, är ett av lagen man vill komma i kapp. Tre poäng skiljer i nuläget och man har ju också revansch att fodra då man förlorade hemmamötet med 6-7.

– Vi behöver vinna en match nu för att få upp självförtroendet och kan vi börja med att ta Söråker så är jag övertygad om att det är en mental spärr som släpper. Vi har inte på något sätt gett upp den här säsongen, lovar Thomas.

Mer läsning

Annons