Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista halvtimmen sprack det för SAIK

SAIK förmådde inte att plocka någon poäng mot serieledarna Kareby.
I 60 minuter höll man spelet uppe tillräckligt för att hänga med men sedan åkte gästerna ifrån ordentligt.

Annons

0-6 slutade matchen och tränare Thomas Linder konstaterar att man var minst ett nummer för litet.

– Har svårt att se något lag som ska kunna slå Kareby. Ett gediget lag med bra spelare överallt. Dom är på en nivå där vi var säsongen vi tog guldet. Vi har gått åt olika håll kan man säga.

Frågan är om det har funnits ett lika överlägset lag i damelitserien under dom senaste säsongerna. Segern var den 14:e raka och som det ser ut nu så är väl AIK det lag som kan hota Kareby. SAIK är däremot en bit efter. Man blev satt under kraftig press direkt från start och det var både tur och bra målvaktsspel som såg till att det dröjde en halvtimme innan första målet kom. Thomas Linder igen:

– Tycker ändå att vi under hela första halvlek står upp bra och vi kämpar hårt och vi har ju faktiskt något läge där vi är nära att sätta bollen men vi har svårt med målskyttet nu och jag vet inte hur vi ska få till det. Mot bra lag som Kareby måste man få utdelning på nästan alla lägen man får.

I andra halvlek så kändes det som att Karebys tyngd i anfallen till slut gjorde att hemmatjejerna inte orkade stå emot och gästerna bjöd på en hel del fina mål.

– Det är klart att det inte är bra att det rinner i väg i dag igen precis som mot AIK. Men vi ska ta med oss inställningen vi hade i 60 minuter till matchen mot Skirö nästa helg och kan vi bara förvalta dom lägen vi får då, så kan det gå vägen, säger Thomas och ser matchen mot Skirö som början på slutspelet:

– Lite så är det. Vi måste vinna den för att sluta fyra och få en extra hemmamatch i kvartsfinalen och förmodligen så blir det Haparanda vi kommer att få möta och att ha en extra hemmamatch mot dom är jätteviktigt, avslutar Linder.

Mer läsning

Annons