Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tufft men bra start för SAIK i damernas World cup

SAIK fick en bra start på årets upplaga av World Cup i Edsbyn. Seger i öppningsmatchen mot finska Wiipurin Sudet med 2–0.

Annons

Men motståndet var överraskande tufft och avgörandet kom först med fem minuter kvar då nyförvärvet och tidigare guldmakerskan från 2013, Evelina Johansson satte 2–0.

– Tycker att vi gör en bra match för att vara den första tävlingsmatchen den här säsongen och vi fick hårt motstånd. Deras lag var ju i princip hela det finska landslaget, säger lagledare Per Lodin.

SAIK inledde matchen en aning nervöst och skridskostarka finskor oroade hela tiden. Men längst bak i år så har man ju fått en landslagsmålvakt i Pernilla Elardt och hon visade omgående att hon kommer betyda mycket.

– ”Pillan” gör det jättebra. Hon har i stort sätt fram till för två veckor sedan bara kört fotboll och när hon får mer tid på is, kommer hon att bli väldigt nyttig för oss, menar Lodin som efter den något darriga inledningen fick se Michelle Löfblad klämma in en hörna fram till 1-0 i den 18:e minuten.

Under lördagen fortsätter matchandet och Kareby blir förstås svår nöt att knäcka. Sedan väntar Hammarby och på natten så spelar man mot Söråker. Slutspelet avgörs på söndag.

WIIPURIN SUDET–SAIK 0–2 (0–1)

Målen: Michelle Löfblad och Evelina Johansson.

Mer läsning

Annons