Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung storförlust för SAIK-damerna

Efter två vinster i rad tog det tvärstopp för SAIK när man mötte AIK i snöovädret.
9–1 skrevs siffrorna till där AIK under matchens sista 30 minuter gjorde 6–0.

Annons

En tung förlust då det innebär att SAIK:s chanser till att nå en tredje plats är så gott som borta och extra jobbigt var det att förlusten blev så stor, konstaterar tränare Thomas Linder.

– Det här var inte alls bra och flera steg tillbaka från dom tidigare matcherna. AIK var både hetare och bättre på varje position. Vi blir brutalt utspelade.

Eftersom vädret var minst sagt dåligt för bandy så spelades den i 3x30 minuter. AIK inledde vassast och gick fram till 2–0. Men Jenny Stadin gav SAIK hopp genom att reducera i sista minuten av första perioden och sedan skaffade man sig en god möjlighet till kvittering då man fick straff. Men Michelle Löfblad lyckades inte förpassa bollen förbi landslagsmålvakten Linda Odén och i stället så kunde AIK i anfallet efter göra 3–1 och när man sedan efter 39 sekunders spel i den sista tredjedelen gjorde 4–1, föll SAIK lika tungt som snöflingorna över Sollentunavallen. Men att skylla på vädret ville inte Thomas göra.

– AIK kunde föra bollen framåt i snön utan problem men vi kunde inte det. Om det beror på svaga handleder eller vilja, kan jag inte säga. Samtliga av våra spelare underpresterar kraftigt i dag och det känns ju tungt när vi har gjort så bra kämpainsatser i mot både Söråker och Haparanda.

Att nå en tredje plats blir nu väldigt svårt eftersom Skirö vann sin match och är fyra poäng före. Nu gäller det att försöka slå vakt om fjärdeplatsen, vilket ger hemmafördel i åtminstone kvartsfinalsspelet. Men det är två tuffa matcher som återstår. Kareby nästa söndag och sedan Skirö.

– Då måste vi upp flera klasser om vi ska ha någon chans. Som det känns nu så kan vi hamna allt från fyra till sexa, avslutar han.

Mer läsning

Annons