Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen is i Skutskär – premiären skjuts upp

/
  • Ingen is i Skutskär, bilden är tagen innan de nya kylrören lades på plats 2011.

På söndag skulle Skutskär spelat sin seriepremiär i division 1 mot Köping.
Men matchen skjuts upp på grund av det varma vädret.
Man har inte lyckats göra någon is, trots att det finns konstfruset på Skutskärs IP.

Annons

Det har varit en varm höst, både dag- och nattetid. Och då har det helt enkelt inte gått att göra någon is, konstfruset eller inte.

– Nej, det finns knappt några utomhusbanor häromkring där man har lyckats göra is ännu. Vi har haft nätter med sju-åtta grader och behöver temperaturer neråt nollan. Det krävs oerhört mycket energi i skedet när man bygger en is, säger Skutskärs ordförande Sören Sandström.

– Vi ligger dessutom nära havet och det gör någon extra plusgrad jämfört med inåt landet.

Till helgen är dock kylan på väg och arbetet med isbanan kan starta på allvar. Det första man gör är att vattna gruset som kylrörer ligger nerbäddade i, och skapar en ordentlig tjäle som grund. Sedan är det bara att börja pytsa på vatten i omgångar för att successivt bygga upp isens tjocklek. Och när isen väl ligger där klarar den plusgraderna.

Skutskär har fått påringning från Stockholmsklubbar som undrat om det finns nån is, men Sören Sandström har tvingats beklaga.

Eftersom Göransson Arena är upptagen den här veckan måste Skutskärs seriepremiär skjutas upp till ett senare datum. Första matchen blir nu i stället borta mot GoIF Kåre, ett Vallentunalag som spelar sina hemmamatcher på Sollentunavallen, nästa lördag. Om det nu finns nån is där då.

Första hemmamatchen för Skutskär blir 25 november mot Hubbo från Västerås.

– Då hoppas vi att det finns is, säger Sören Sandström.

Spolningen inleds på fredag och väntas ta ungefär en vecka.

Mer läsning

Annons