Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK räckte inte till, säsongen över : Vi möter ett bättre lag"

Som väntat blev Kareby för svåra även i den andra semifinalen och därmed är säsongen över för Sandviken efter förlust med 8-2.
– Visst är man besviken men vi möter ett bättre lag, det är det ingen tvekan om, menar Johan Sandh tränare i Sandviken.

Annons

Utslaget i semifinal efter två raka förluster blev SAIKs sista matcher för säsongen. Kareby vann rätt överlägset även om Sandh tyckte siffrorna var lite för stora.

– Spelmässigt är det mycket jämnare än siffrorna men dem har lite vassare individuella spelare och tar vara på sina chanser på ett bättre sätt oss.

Första kvarten blev mållös och spelmässigt var det rätt jämnt inledningsvis. Hemmalaget fick dock hål på SAIK och innan paus hade man ökat på till 3-0. Hoppet tändes dock redan i inledningen på den andra då Emma Ahlander satte en straff för gästerna. Det var också bud på 3-2 men effektiviteten och de individuella prestationerna var bättre hos hemmaspelarna och matchen och säsongen rann ifrån Sandviken.

– Vi missar något friläge och några andra nyckelsituationer och vi måste vara otroligt effektiva om vi ska kunna röra ett så bra lag som Kareby, sa Johan och fortsatte.

– Vi spelar precis som vi sagt och ger verkligen allt men tyvärr räckte det inte.

Sandviken var ändå närmare i de två semifinalerna än i serien mot Kareby och när säsongen nu ska summeras så är inte Johan alltför ledsen.

– Vi tog över inför den här säsongen och kom in sent. Jag är otroligt stolta över tjejernas insats. Jag hoppas Kareby tar hem SM guldet. Dom spelar den finaste bandyn utan tvekan.

Vad som händer nästa säsong vet han inte men han tvekar inte på frågan om han blir kvar.

– Det här är bland det roligaste jag gjort så det är klart, visst skulle jag vilja att vi fick vara kvar och sätta vår prägel på det något år men det är mycket som ska stämma med föreningens vilja, familj, jobb mm, avslutade Johan.

Mer läsning

Annons