Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

19-åringen kan bli Årets spelare

/

Här är Svenska bandyförbundets nomineringar till Årets spelare på herr- och damsidan.
Priset delas ut på Bandygalan som hålls på Annexet efter SM-finalen på lördag

Annons

Årets spelare, dam

Camilla Johansson, Kareby IS

Nominering: Camilla är spelaren som lyckas med den svåra konsten att sticka ut i den stenhårda konkurrensen i Kareby. Camilla har länge varit känd som en vass målskytt men hon har på senare år utvecklats till en mycket komplett bandyspelare som i sin roll som mittfältsmotor även tar stort ansvar i Karebys uppbyggnadsspel och defensiv.

Linda Odén, AIK

Nominering: Det är inte för inte som Linda under mer än ett decennium av många har kallats världens bästa målvakt. Hon utgör ett giftigt anfallsvapen med sina precisa utkast och har förmågan att med osannolika räddningar avgöra viktiga matcher vilket lett till att AIK i år har radat upp uddamålssegrar. Dessa egenskaper gör att Linda kanske är den av alla spelare i Sverige som har störst enskild betydelse för sitt lag.

Matilda Svenler, Skirö AIK

Nominering: Skytteligavinnaren i årets upplaga av damelitserien är en forward ut i fingerspetsarna. Genom att ständigt vara aktiv och gå rakt på mål lyckas Matilda skapa mängder av målchanser för sitt Skirö. Men den största hemligheten bakom den glödheta forwarden stavas vinnarskalle.

Årets spelare, herr

Johan Esplund, Västerås SK 

Nominering: Med sin fantastiska klubbteknik är Johan Esplund ett ständigt orosmoment för motståndarna. En spelare som gör det oväntade på planen samtidigt som han höjer sina medspelare med öppnande passningar.

Erik Pettersson, Sandvikens AIK 

Nominering: Underbarnet som ännu inte fyllt 20 år är redan en fruktad målskytt i elitbandyn. Han gör mål i alla lägen och visar en stor mognad i sitt spel.

Andreas Bergwall, Västerås SK 

Nominering: Den 40-årige målvaktsikonen är fortfarande på topp. Han är bäst när det gäller och har spikat igen kassen under SM-slutspelet.

Mer läsning

Annons