Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är det här årets bandybild?

/
  • Joachim Nywalls bild lär tillhöra favoriterna när Årets bandybild 2015 presenteras nästa år.
  • Joachim Nywall tillsammans med en sadhu i Indien.

Nästa års Årets bandybild kan redan vara avgjord.
Fotografen Joachim Nywalls foto på Gripen-spelaren som står på huvudet slår det mesta.
– Jag började asgarva, säger den 49-årige Trollhättebon.

Annons

Under måndagen började en bandybild figurera i sociala medier. Bilden, som togs i samband med Gripen Trollhättans 6–5-seger mot Nässjö i Slättbergshallen, föreställer en hemmaspelare som faller vid sargen – och bokstavligen ställer sig på huvudet.

På bilden syns även några damer som chockat följer spelarens tumlande längs isen.

– Jag vet inte vem det är på bilden, om det är Mattias (Jansson) eller Schön (Erik). Men han fick sig en jävla smäll, landade på huvudet och slog tre kullerbyttor. Det såg ut som att han skulle bryta ryggen, säger Joachim Nywall.

– Jag fick bara en bild också, så det finns ingen där jag ser numret. Det var så mycket folk i vägen. Just när situationen hände tänkte jag inte så mycket på den.

Hur reagerade du när du sedan upptäckte bilden?

– Jag började asgarva. Jag stod på fel sida, så den är tagen från långt håll och är delförstorad.

– Jag beskar så att man ser tanterna. Och han (spelaren) ser ut som i en helt perfekt scen. I bandy kan det bli sådana där ögonblicksbilder.

Joachim Nywall är en 49-årig Trollhättebo som fotat bandy i 30 års tid. Främst fotar han åt Gripen Trollhättan – klubben som han också sköter hemsidan och sociala medier åt.

Han älskar idrott och har bandyn närmast hjärtat.

– Bor man i Trollhättan finns det inte så mycket sport på nivå att prata om. Gripen har varit mitt lag i hela mitt liv. Min pappa Ronny Nywall spelade i klubben, men själv har jag aldrig spelat bandy. Jag är för dålig på skridskor.

Årets bandybild för 2014 utses i vår. Joakim Nywall har aldrig vunnit utmärkelsen, men chansen för att ta hem Årets bandybild 2015 lär vara god. Söka kommer han att göra, som alltid.

– Jag brukar gå igenom några bilder och skicka in tre-fyra stycken. Den som vann i fjol var inte så jävla rolig om jag ska vara ärlig. Men man kanske är en dålig förlorare, säger han med ett skratt.

1997 utsågs Joachim Nywall till Årets rockfotograf för en bild på Backyard Babies-gitarristen "Dregen" under Hultsfredsfestivalen.

Mer läsning

Annons