Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandypuls utser Veckans lag: "Elitseriens bästa straffområdesspelare"

/
  • Edsbyn har en spelare med i Veckans lag – mittfältaren Oscar Jonsson.

Under hela säsongen kommer Bandypuls att presentera Veckans lag.
Nu är elitseriepremiären avklarad – och här är spelarna som utmärkte sig mest i första omgången.

Annons

MÅLVAKT:

Patrik Hedberg, Hammarby

Räddade frilägen och storspelade trots att Hammarby föll med 0–3 mot VSK i ABB Arena. Tar hem målvaktssegern i Veckans lag med liten marginal före Andreas Bergwall.

 

FÖRSVAR:

Per Hellmyrs, Bollnäs

Stjärnhalven visade form direkt och låg bakom hälften av målen i 6–3-segern mot Tillberga. Gränslöst viktig för "Giffarna".

Rasmus Forslund, Sandviken

Backen tillhör en av elitseriens mest underskattade spelare enligt förbundets enkät och stod för en stark premiär när SAIK slog Vänersborg med 4–2 på bortais.

Anders Bruun, Västerås SK

Liberon höll ihop VSK:s defensiv på ett föredömligt sätt när laget nollade (3–0) Hammarby i stormötet. Överlag ett försvarsmässigt styrkebesked av mesta mästarna.

Olov Englund, Kalix

Visserligen libero, men får ta backplats här. Inte jätteimponerande att släppa fem mål hemma mot Kungälv, men två assist framåt från sin position är starkt.

Emil Viklund, Vänersborg

Kraftfulle 24-åringen lämnade visserligen planen poänglös efter 2–4-förlusten mot SAIK , men ytterhalven tillhörde de bättre i hemmalaget – kanske den bäste.

 

MITTFÄLT:

Oscar Jonsson, Edsbyn

Mittfältsveteranen gjorde ett vackert solomål i sin första elitseriematch för Edsbyn – ett stiligt sätt att presentera sig på. Har en stor och viktig roll i Edsbyn med sin passningsklubba och speluppfattning.

Ivan Lebedev, Tillberga

Det pratas ofta om Rinat Shamsutov i Tillberga-sammanhang, men i premiären mot Bollnäs på Sävstaås var det Ivan Lebedev som glänste mest. Tvåmålsskytt, varav ett mål efter en sanslös soloprestation.

 

ANFALL:

Tony Eklind, Gripen Trollhättan

Med tragedin i Trollhättan ständigt närvarande känslomässigt gjorde Gripens bästa bandyspelare två mål på Edsbyn. Tony Eklind tystade Svenska Fönster Arena med ett lurigt långskott för 1–0 och vinkelsköt ett tröstmål i krysset i andra halvlek. Anfallaren var vass i en överraskande stabil nykomling.

David Karlsson, Villa Lidköping

Elitseriens bästa straffområdesspelare öser in poäng varje säsong. Kan göra mål exakt hur som helst. "Bara" 4-1 mot Sirius kanske inte imponerar så värst mycket, men Karlsson bidrog med ett mål och två assist – varav en var till elitseriens första mål den här säsongen. Stabil och pålitlig.

Simon Jansson, Västerås SK

Fantastisk i sin hemmadebut. Tvåmålsskytt när VSK vann med 3–0. Ständigt hot och hade en sekvens i andra halvlek när han lurade upp större delen av Hammarby på läktarplats.

 

TRÄNARE:

Michael Carlsson, Västerås SK

Den gamla storforwarden, expert på att fiska ner lyft, växer mer och mer fram som en stortränare i svensk bandy. Förfogar visserligen över elitseriens starkaste trupp, men att nolla Hammarby i en premiär imponerar rakt av.

Mer läsning

Annons