Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandypuls utser Veckans lag för åttonde gången: "Han vet nog knappt själv hur han bar sig åt"

För åttonde gången den här säsongen har Bandypuls tagit ut Veckans lag.
Uttagningen av Rikard Bäckman och Christoffer Million är med god läsarhjälp baserad på förra veckans insatser.
Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren varit med i Veckans lag.

Annons

MÅLVAKT

David Borvall, Vänersborg (1)

Släppte bara fyra mål förbi sig när Vänersborg gick rent och slog David Borvalls moderklubb Bollnäs och Gripen Trollhättan förra veckan. I tvåstadsderbyt stod han dessutom för sin tredje assist på tolv matcher. Har för närvarande elitseriens hetaste kastarm före Kimmo Kyllönen som har två assist. Har en hög högstanivå, men kan fortfarande höja lägstanivån. En av många bra målvakter i landet.

 

FÖRSVAR

Per Hellmyrs, Bollnäs (3)

Bollnäs saknade tunga namn i derbyt mot Edsbyn när både Christian Mickelsson och Daniel Berlin var borta. Då tog Per Hellmyrs tag i offensiven helt på egen hand. Vid drömmålet till 4–4 i den tredje tilläggsminuten vet han nog knappt själv hur han bar sig åt. Då hade han redan inlett matchen med en soloprestation som gav 1–0. Efter showen delade han sedan ut en känga till sina forna supportrar i Byn.

TV: Se Hellmyrs otroliga mål här

Joakim Svensk, Edsbyn (1)

Inför derbyt mot Bollnäs hade han gjort ett mål i årets elitserie. På Sävstaås i fredags smällde han in två från distans – förvisso med god hjälp av en för kvällen inte helt alert Patrik Aihonen i hemmamålet. En oerhört bra och spelande försvarare som hyllades som "Sveriges bästa back" av Bandypuls Leo Hägglund efter derbyt.

Martin Röing, Vänersborg (1)

Han är inte bara stabil chef i Vänersborgs försvar. Han bidrar i högsta grad även framåt. Som efter 0–0 i halvtid borta mot lokalrivalen Gripen Trollhättan när han visade vägen med 1–0 på hörnretur och sedan assisterade till 2–1 i 5–1-segern. Bröt kontraktet med Vänersborg i våras för att kolla vad familjen tyckte om fortsatt bandyspel. Lyckligtvis för Vänersborg blev det ytterligare en säsong för Martin Röing.

Felix Nyman, Hammarby (1)

Efter tre säsonger i Kalix, som Hammarby spelade 3–3 mot i fredags, är försvararen tillbaka i Stockholm. Får inte många rubriker, men gör sällan en dålig match. Har sina styrkor i fysiken och skridskoåkningen och har direkt blivit ordinarie i Hammarbys (visserligen skadedrabbade) backlinje. Fyller 23 på juldagen och har framtiden för sig. Ny godkänd vecka av Bajen som inte har förlorat sedan 4–7 borta mot Edsbyn den 13 november.

Niklas Gälman, Sandviken (1)

Kalixsonen satte nytt personligt rekord i avseendet assist i en elitseriematch mot Broberg senast då fyra av målen byggdes från hans klubba. Men poäng från ytterhalven i all ära – bara att han är tillbaka och börjar hitta formen efter ett skadehelvete deluxe under andra delen av 2015 är nog så viktigt. För SAIK och för Gälman själv.

 

MITTFÄLT

Jesper Eriksson, Villa Lidköping (2)

Villas mittfältare och speluppbyggare har varit bra och hållit en stabil nivå under hela den första delen av säsongen. Blir sällan av med bollen när han har bestämt sig. Mot Kungälv senast spelade Jesper Eriksson fram till två frilägesmål och sopade dessutom in två hörnor som det blev mål på. Hakar på i assisttoppen – med 13 målgivande passningar är han fyra bakom Daniel Mossberg, Erik Schön och Per Hellmyrs.

Mikael Olsson, Västerås SK (2)

Slog igenom i fjol och har bara fortsatt på samma bana hittills den här säsongen. Ett mål och två assist när VSK stod för den mäktiga vändningen borta mot Sandviken. Micke Olsson är så här långt lagets bäste poängplockare som central tvåvägsspelare framför offensiva namn som Tobias Holmberg och Ted Bergström. Numera en nyckelspelare i maskinen VSK som efter nio raka segrar lär ha glömt bort hur man förlorar.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

 

ANFALL

Erik Pettersson, Sandvikens AIK (2)

Förstaårssenior men redan en av bandyvärldens allra bästa spelare. Innan den tolfte elitserieomgången mot Broberg hade Erik Pettersson nätat i varje match – och slog då till med fyra nya mål på Hällåsen vilket ger en ännu häftigare svit. Pettersson är alltjämt tvåa i skytteligan, på 27 mål totalt, bakom en viss Christoffer Edlund.

David Karlsson, Villa Lidköping (3)

Kungälv borta brukar kunna vara en besvärlig upplevelse för bortalagen. Men när den aktuella matchen flyttades från Skarpe Nord till Ale Arena var det dock till spelskickliga Villas favör. Gästerna vann också med 5–2 efter fyra mål av David Karlsson – som tidigare sagts kanske elitseriens bästa straffområdesspelare. Trea i skytteligan bakom "omöjliga" duon Christoffer Edlund och Erik Pettersson.

Christoffer Edlund, Sandvikens AIK (3)

Oddsen på att Christoffer Edlund skulle vinna skytteligan var inte särskilt höga innan serien drog i gång i november – och än så länge har den 28-årige smålänningen knappast snålat med målen. Leder skytteligan på 30 mål och gjorde tre bara i första halvlek på Hällåsen när SAIK skrotade Broberg senast. Totalt blev det fem för Edlund som håller lagkamraten Erik Pettersson bakom sig i skytteligan.

 

VECKANS TRÄNARE

Stefan Karlsson, Vänersborg (1)

Full pott i tuffa hemmamatchen mot Bollnäs och i upptrissade tvåstadsderbyt mot Gripen Trollhättan. Då förtjänar Stefan Karlsson utnämningen som veckans tränare. Om Vänersborg bara kan behålla stabiliteten som laget visade upp under förra veckan kan man utmana ända fram till semifinal i vår.

 

Läs mer: Veckans lag – första uttagningen

Läs mer: Veckans lag – andra uttagningen

Läs mer: Veckans lag – tredje uttagningen

Läs mer: Veckans lag – fjärde uttagningen

Läs mer: Veckans lag – femte uttagningen

Läs mer: Veckans lag – sjätte uttagningen

Läs mer: Veckans lag – sjunde uttagningen

Mer läsning

Annons