Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandypuls utser Veckans lag för trettonde gången: "Vad passar bättre än en hyllning?"

/
  • Magnus Muhrén, tränare och numera spelare i Villa Lidköping.

Här är Veckans lag för trettonde gången i ordningen.
Bakom uttagningen den här veckan står Bandypuls Christoffer Million och Rikard Bäckman – som vanligt med en stor dos hjälp av er läsare.
Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i Veckans lag.

Annons

MÅLVAKT

Patrik Hedberg, Hammarby (3)

Den 27-årige dalkarlen från Falun stod emot skyttekungarnas kanonad i toppmötet SAIK–Hammarby i Göransson Arena. Erik Pettersson gjorde förvisso tre mål på Patrik Hedberg, men hyllade honom stort efter matchen: "Det är nästa landslagsmålvakt, han är otroligt vass". Det är inte bara han som höjt rösten för att Hedberg ska ta en plats i blågult.

 

FÖRSVAR

Adam Herou Löf, Vänersborg (1)

Den unge ytterhalven flyttades upp på mittfältet när Vänersborg spelade med fyrbackslinje under en kort period. Mot Kungälv var 20-åringen tillbaka som högerhalv och gjorde sin kanske bästa match för säsongen. En stor och stark framtidsman med bra teknik och skott från båda håll som spelar i landslaget om några år, enligt Vänersborgs tränare Stefan Karlsson.

Patrik Sjöström, Västerås SK (3)

Det känns nästan som att VSK:s försvarare abonnerar på en plats i Veckans lag, men vad ska man göra? 28-åringen, med ett skott som nästan kräver vapenlicens, är i allra högsta grad med och krigar om en plats till VM och stod förra veckan för fyra nya mål. Har varit skadedrabbad under säsongen, men ändå smällt in 13 mål på 14 matcher. Som högerback.

Olov Englund, Kalix (3)

Petades när landslaget reste till Finland för landskamper i december, men nu när det drar ihop sig till VM är veteranen från Kalix given i 25-mannatruppen. Stod för två assist när Kalix, som varit en besvikelse så här långt, hotade Bollnäs (4–5) på allvar på Sävstaås. Olov Englund är nyckeln till lagets defensiv, men räcker det hela vägen till Uljanovsk?

Jocke Svensk, Edsbyn (4)

För att fortsätta på VM-spåret: Edsbyns "mittback" Jocke Svensk kan nog redan nu börja packa till Ryssland. När Edsbyn föll mot Villa var 24-åringen ett av lagets största offensiva hot trots sin defensiva position. Är redan oerhört bra, men här har svensk bandy en storback för många år framöver – om han inte flyttas högre upp i planen, vilket inte alls är otänkbart.

Robin Sundin, Hammarby (2)

Att konkurrera med Per Hellmyrs och Erik Säfström om ytterhalvspositionerna i landslaget är inte lätt. Det vet Robin Sundin , som annars har kvaliteterna för att utmana om plats i en VM-trupp. Har en bra vecka bakom sig med två mål mot Tillberga och ett hörnmål till 4–2 mot SAIK som sånär höll på att ge Bajen båda poängen i Göransson Arena. Gudabenådad skridskoåkare som spelar till höger, men får vänsterplatsen här.

 

MITTFÄLT

Jesper Jonsson, Hammarby (3)

I ett skadedrabbat Hammarby har Jesper Jonsson klivit fram och täppt till luckan efter främst Johan Willes. Bollsäker, trygg, gör inga misstag – men kombinerar ändå med tyngd framåt när möjlighet kommer. Den 23-årige mittfältaren med Åby/Tjureda som moderklubb är ett av elitseriens största utropstecken så här långt.

Robin Andersson, Tillberga (2)

Planens konung i omdiskuterade matchen på Hubbovallen i Tillberga – orten Robin Andersson växte upp. Mittfältaren och kaptenen gjorde tre mål mot Vetlanda, lika många mål skiljde sedan lagen åt vid slutsignalen. "Tillsammans med många andra var han riktigt jävla bra. Man tänker mest att han gör mycket poäng och mål men han gör även ett jäkla jobb i defensiven", sade Tillbergatränaren Oskar Robertson om Andersson till vlt.se .

 

ANFALL

Erik Pettersson, Sandviken (3)

Högst inblandad i SAIK:s två kryssmatcher mot andra topplag under veckan. Mot Hammarby på hemmaplan dundrade han in sitt tredje mål på en hörna med 45 sekunder kvar och kvitterade matchen. Trea i skytteligan med sina 41 mål hittills – tvåa i poängligan, tack vare att han har gjort något fler assist än de andra målkungarna.

Christian Mickelsson, Bollnäs (1)

I stenhård konkurrens har Christian Mickelsson inte förrän nu fått plats i Veckans lag. Det är dags nu. Värvad till Bollnäs för att göra mål och det är precis vad han gör. Syns sällan mest, men noteras ofta för de avgörande målen. Som när Bollnäs fick slita hela vägen till slutsignal mot Kalix då Christian Mickelsson kvitterade till 4–4 och sedan ordnade segern med sitt 5–4-mål.

Daniel Andersson, Villa Lidköping (4)

I början av säsongen var det Johan Esplund som fick rubrikerna i Villa, men den senaste månaden är det Daniel Andersson som har varit den mer formstarka i stjärnduon. Stod för två mål och två assist när Villa var stod för säsongens mäktigaste vändning mot SAIK innan Patrik Nilsson kvitterade i matchens sista anfall. En artist som precis som Johan Esplund tackat nej till VM. Där faller mycket spetskompetens bort för förbundskapten Svenne Olsson.

 

VECKANS TRÄNARE

Magnus Muhrén, Villa Lidköping (2)

Detta är alltså Veckans lag nummer 13. Vad passar då bättre än att hylla bandyvärldens mest kända spelare med det numret på ryggen? Magnus Muhrén är nu inte bara "players manager" i Villa Lidköping utan också registrerad som spelare. Bandypuls fotograf fick naturligtvis bilder på Muhrén från isvärmningen i fredags i Edsbyn – en match som Villa sedan vann med 3–2. Då stod Muhrén i båset.

 

LÄS MER

Veckans lag – första uttagningen

Veckans lag – andra uttagningen

Veckans lag – tredje uttagningen

Veckans lag – fjärde uttagningen

Veckans lag – femte uttagningen

Veckans lag – sjätte uttagningen

Veckans lag – sjunde uttagningen

Veckans lag – åttonde uttagningen

Veckans lag – nionde uttagningen

Veckans lag – tionde uttagningen

Veckans lag – elfte uttagningen

Veckans lag – tolfte uttagningen

Mer läsning

Annons