Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandypuls utser Veckans lag: "När han bestämt sig är han ostoppbar"

/
  • Daniel Berlin var en jätte på Bollnäs mittfält när Kungälv besegrades i fredags.

Bandypuls Christoffer Million, Rikard Bäckman och Andreas Tagg presenterar Veckans lag. Här är fjärde uttagningen för säsongen.

Annons

MÅLVAKT

Andreas Bergwall, Västerås SK (1)

Ihärdigt regn och en is som bjöd in till allt annat än skönspel. Det var förutsättningarna på Kalix IP när Västerås SK krigade till sig en 4–0-seger. Längst bak stod en 41-årig målvaktsveteran och var säkerheten själv med en rad kvalificerade räddningar. Med sitt agerande höll Andreas Bergwall nollan intakt och spred ett lugn i hela VSK-försvaret.

 

FÖRSVAR

Emil Viklund, Vänersborg (2)

Vi är helt på det klara med att han är vänsterhalv, men i Veckans lag testar vi honom som högerhalv. Det går helt enkelt inte att förbise hans insatser för Vänersborg i säsongsinledningen – och inte heller vad bandy-Sverige tycker om honom. En av elitseriens mest kraftfulla spelare och lär snart nog vara aktuell i ett svenskt landslag nära dig.

LÄS MER: Veckans lag – första uttagningen

Tobias Backman, Villa Lidköping (1)

Efter en vända i utvisningsbåset i västderbyt mot Vänersborg blev Villabacken plötsligt sopren från halva planen. Då gjorde han sitt första mål sedan... tja, Villa spelade på Isstadion. "Det flög en del saker genom huvudet", sade Tobias Backman till NLT efteråt. Att 27-åringens eviga måltorka är över belönas naturligtvis med en plats i Veckans lag.

Martin Johansson, Villa Lidköping (3)

Villas försvarsboss fortsätter att imponera från sin liberoposition. Ser alltmer ut att bli den som tids nog ersätter Andreas Westh i landslaget. I Villas defensivt starka insats borta mot Vänersborg var det Martin Johansson som höll ihop grejerna längst bak. Gjorde dessutom viktiga 4–3 för Villa och spelade fram till 5–3 (till Tobias Backman!) när Villa vann med 6–3.

Stefan Edberg, Västerås SK (1)

Två insläppta mål på 180 minuter bandy. När VSK studsade tillbaka från den knackiga säsongupptakten var det Stefan Edberg och det övriga VSK-försvaret som visade vägen. Under bedrövliga förutsättningar uppe i Kalix höll Edberg och hans förvarskollegor tätt. Det följdes upp med en stabil defensiv i segermatchen mot Sirius – och för Edbergs del en plats i Veckans lag.

LÄS MER: Veckans lag – andra uttagningen

Adam Wijk, Broberg (1)

Adam Wik är inte elitseriens snabbaste spelare – men han sitter på så många andra kvaliteter. Gjorde sin bästa match för säsongen hemma mot Kalix och satte ett bestående sigill med ett närmast sjukt slagskott från uppskattningsvis 20 meter. Även målet när han fastställde segersiffrorna till 4–1 i slutet var stiligt, då Brobergs spelskicklige vänsterhalv snirklade sig fram på egen hand på vänsterkanten.

 

MITTFÄLT

Rinat Shamsutov, Tillberga (2)

Tillbergas stora härförare hyllades av Anders Jakobsson efter jätteskrällen mot SAIK. I Bandyplays direktsändning jämförde Pelle Fosshaug den ryske mittfältaren med att Cristiano Ronaldo skulle spela i fotbollsallsvenskan. Att Rinat Shamsutov är en av elitseriens mest spektakulära värvningar den här säsongen vet vi. Frågan är om han inte är den bästa.

Daniel Berlin, Bollnäs (1)

Klubborna viner både högt och lågt kring Daniel Berlin, men när han bestämt sig är han ostoppbar. Det är heller ingen idé för motståndarna att lägga extra fokus på honom, för då tar Per Hellmyrs bara över en stund. I fredagens match mot Kungälv på Sävstaås bestämde sig Daniel Berlin för att göra mål. Då gjorde han det. Sedan bestämde han sig för att dominera matchen. Då gjorde han det också.

Robin Andersson, Tillberga (1)

21 år gammal och så här långt sexa i skytteligan – som mittfältare i förra säsongens totaljumbo. Jättelöftet var starkt bidragande till Tillbergas två segrar i förra veckan. Gjorde ett viktigt hattrick när Gripen Trollhättan bjöd upp till kamp i ABB Arena, men stod framför allt för två mål och en assist i mäktiga 7–6-segern mot SAIK.

 

ANFALL

Johan Esplund, Villa Lidköping (2)

Om Shamsutov ska jämföras med Ronaldo måste väl Esplund liknas vid Lionel Messi? Världsstjärnan Johan Esplund fortsätter att göra overkliga saker med bandybollen vecka ut och vecka in – och bör rimligen vara en het kandidat att bli Årets man för andra året i rad. I västderbyt mot Vänersborg satte han upp två nya poäng på kontot.

LÄS MER: Veckans lag – tredje uttagningen

Jonas Edling, Edsbyn (1)

Edsbyns lagkapten snittar två mål per match i elitserien så här långt och har bara väntade trion Christoffer Edlund, Erik Pettersson och David Karlsson framför sig i skytteligan. Oerhört viktig för Edsbyn med sitt skytte och defensiva slit. Tvåmålsskytt i tunga 7–4-segern mot Hammarby.

 

VECKANS TRÄNARE

Oskar Robertson, Tillberga (1)

Allt annat vore väl ändå tjänstefel? Inte en bandysjäl förutom staben och spelarna i Tillberga kunde väl tro att laget skulle välta SAIK. Oskar Robertsons taktiska drag att störa SAIK:s uppspel högt upp i banan var en del i att segern blev möjlig. Att Tillberga fyllde på med en ny tvåpoängare i "måstematchen" mot Gripen Trollhättan ger också plus, om än ett litet i sammanhanget. Tillberga tog lika många poäng förra veckan som på hela förra säsongen.

Mer läsning

Annons