Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blixtinkallad Berglund fick dubblera

/
  • Dennis Henriksen spelade fram Erik Pettersson till ett av hans två mål. SAIK besegrade Broberg med 3–1 i den första kvartsfinalen.
  • Patrik Nilsson fick se matchen från läktaren efter smällen han fick på uppvärmningen, när han olyckligt kolliderade med lagkompisen Niklas Gälman.

SAIK vann den första kvartsfinalen – utan skyttekungen Patrik Nilsson.
Han skadade sig på uppvärmningen, och nu måste knät undersökas.
– Rent oflyt, men jag hoppas att det inte ska vara nån fara, säger han.

Annons

Patrik Nilsson gjorde 61 mål i grundserien, men när SM-slutspelet drog i gång satt han på läktaren med knät hårt lindat.

Nilsson körde ihop med Niklas Gälman redan på uppvärmningen och konstaterade snabbt att det inte skulle bli något spel mot Broberg i den första kvartsfinalen.

Men hur illa det verkligen är vet ingen ännu. Nilsson ska magnetröntgas i Stockholm på måndag och då vet man mer.

– Just nu känns det lite ömt och stelt i och med att det är lindat. Men det är stabilt i knät, och är det bara en blödning på utsidan är jag snart tillbaka, kanske redan på tisdag. Smällar får man under en säsong, trist att det skulle hända just nu bara.

Med Nilsson indisponibel fick SAIK-tränaren Stefan Söderholm snabbt ringa in junioren Olle Berglund, som egentligen bara skulle ha spelat i J20-matchen senare på kvällen. 45 minuter innan matchstart fick Berglund samtalet, tio minuter senare var han på plats.

– Jag satt och käkade när "Dino" ringde, men det var perfekt, rätt in i hetluften bara, säger Olle Berglund, som inte fick mycket tid på sig att värma upp.

– Nej, jag satte mig på motionscykeln en stund bara och sen var det dags att köra.

– Olle gör en fantastisk insats med tanke på de förberedelserna, säger Söderholm.

Men nog såg det ut som att SAIK-spelarna var en smula chockade över att lagets skyttekung plötsligt saknades, för starten mot Broberg var trevande.

– Vi hade kommit överens om att släppa det, att inte tänka på det, men det kanske smög sig in lite omedvetet ändå, säger Ted Haraldsson, som fick möta ett Broberg som backade hem och försvarade sig lågt och effektivt.

– Vi var väl inte riktigt på topp, men det var stabilt ändå. De bjuder inte på nånting, men det kostar kraft också och då orkar de inte anfalla. Deras skott kan man nog räkna på ena handens fingrar, säger Haraldsson.

Utan Patrik Nilsson klev Erik Pettersson fram och gjorde två av SAIK-målen i en ganska avslagen match utan den där riktiga slutspelsnerven.

Och Olle Berglund? Hans kväll fortsatte med J20-matchen mot Vänersborg som SAIK vann med 12–4. Berglund gjorde tre av målen.

Men så var han ju ordentligt uppvärmd också.

Mer läsning

Annons