Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bomben: Superlöftet slutar med bandyn

Martin Falk är en av landets hetaste målvaktstalanger. Nu slutar han med bandyn för att satsa på fotbollen i Sandvikens IF. – Det här är något jag vill satsa på till hundra procent, säger SAIK-målvakten till Bandypuls.

Annons

Ända sedan världsmålvakten Joel Othén värvades hem från Neftyanik har det spekulerats om tidigare förstemålvakten Martin Falks framtid i Sandviken. Alternativen har varit att vara kvar och lära av Joel Othén, återvända till moderklubben IFK Vänersborg eller göra något som, citat, "kommer att chocka många om det blir något av det".

Martin Falk väljer bort bandyn och SAIK för fotbollen och Sandvikens IF.

Nu är det klart att Martin Falk slutar med bandyn för att i stället satsa på en heltidsroll i Sandvikens IF, där han redan är tränare för P16-laget och sköter videoanalysen för herrarnas a-lag i division 2.

– Det är ett beslut som växt fram över en tid och det känns jäkligt bra nu, säger 21-åringen.

– Det känns jävligt inspirerande att få börja med det här och det är något jag vill satsa på till hundra procent. Nu får jag chansen att göra det.

Har du pratat med SAIK?

– Jag pratade med "Zeke" (Daniel Eriksson, elitansvarig i SAIK) och truppen i går. De tog det bra. De var förstående och vet att jag brinner för fotbollen. Vissa tyckte att det var coolt att göra valet som jag har gjort.

Lämnar du bandyn helt?

– Jag skulle vilja hjälpa målvakter i föreningen, men spela tror jag nog inte att jag kommer göra.

Kommer du att sakna det?

– Jag vet inte riktigt. I början kanske man gör det, men jag brinner för fotbollen och är hellre tränare än spelare.

Håller du dörren öppen för att återvända till bandyn?

– Vi får se, men just nu har jag inga planer på det.

I sin nya roll i Sandvikens IF kommer han att jobba med sociala projekt som berör just fotbollen. Bland annat blir han involverad i projektet nattfotboll som sprider sig runt om i landet.

– I stället för att kanske vara ute och ränna på nätterna kan man komma och spela fotboll gratis, säger Martin Falk, som även ska jobba med något som kallas sportfritids.

– Man kan komma dit efter skolan och få läxhjälp och mellanmål, säger han.

Martin Falk fortsätter också som P16-tränare med målsättningen att klättra i föreningen.

– Jag ska försöka jobba mig uppåt där, säger han.

När Martin Falk nu lägger målvaktshandskarna på hyllan kan han titta tillbaka på en karriär med bland annat SM-guld med SAIK, VM-guld med U21-landslaget och två SM-guld med SAIK och IFK Vänersborg i J20.

Martin Falk.

Mer läsning

Annons