Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broberg och Hammarby blev SAIK:s val

/

Vägen mot SM-final går via Hällåsen och, eventuellt, via Zinkensdamm.…
När spelarna i SAIK fick säga sitt valde de Broberg i kvartsfinal och Hammarby på samma halva.
Överraskande, men ändå inte.

Annons

Att SAIK skulle välja Broberg var väntat, med tanke på de enkla segrar som tagits i serien mot Söderhamnslaget. Spelarna fick rangordna möjliga motståndare på var sin lapp, och sedan räknades det färdiga resultatet fram.

Desto mer oväntat då kanske att spelarna skulle föredra Hammarby på samma slutspelshalva, i stället för Edsbyn.

– Men det brukar vara ett bra motstånd för oss, vi har slagit Hammarby många gånger de senaste åren, säger Linus Pettersson, som var magsjuk när laget föll i snöovädret på Zinkensdamm för några omgångar sedan.

SAIK frångår alltså sin tradition av att välja lag med inomhushall, och förklaringen finns nog i att det inte finns några givna val.

– Kvalitetsmässigt är det väldigt liten skillnad mellan lagen, och det här kommer nog bli de mest ovissa kvartsfinalerna någonsin. Man får gå på en känsla när man väljer, säger SAIK-tränaren Anders Jakobsson.

Ett förvånat sus gick genom omklädningsrummet när Västerås följde upp med att välja Bollnäs.

– Ja, fast varför inte? De har slagit dem stort två gånger om, säger Linus Pettersson, som satt i Moskva i fjol och följde SAIK:s matcher mot Broberg i en tuff kvartsfinalserie som gick till fem matcher.

– Jag var fruktansvärt nervös, och höll på att få hjärtattack flera gånger om. Okej, det är utomhus, men vi får väl hoppas att vädret blir bra. Det brukar bli tuffa och roliga matcher på Hällåsen.

För Mikael Nilsson blir det speciella matcher. Han har tagit sig tillbaka från den svåra skada han fick just mot Broberg i den fjärde kvartsfinalen och har nu gjort sporadiska byten i de senaste matcherna.

– Det känns inget särskilt så, jag är glad bara att kunna vara med igen. Jag tar de byten jag får och försöker göra allt jag kan på den tiden.

Var du nån gång orolig för att du inte skulle kunna spela bandy igen?

– Nej, dom tankarna får man slå bort. Jag har trott på det vi gjort och jag får passa på att tacka Britta Kockum på Bosön, jag har haft den bästa hjälp man kan tänka sig.

Och att det blir Broberg igen?

– Slutspel är slutspel, oavsett hur det sett ut i serien. Allt kan hända, nu snäppas allt upp ett steg till.

Och Mikael Nilsson är med – bara det är en seger för honom.

Mer läsning

Annons