Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brodén och In-Fa-Lin tar över i SAIK: "Har alltid gillat deras sätt att spela bandy"

/

Magnus Brodén och Sergej In-Fa-Lin – så heter SAIK:s tränare kommande säsong. Det blev klart under tisdagen.
– Jag har alltid varit väldigt förtjust i SAIK:s sätt att spela bandy, säger Magnus Brodén.

Annons

Senast en SAIK-tränare rekryterades utanför de "egna" leden var när Sören Persson kom till Sandviken 1994. Han blev den nödvändiga ingrediensen som mynnade ut i det efterlängtade SM-guldet 1997. Nu är det dags igen, när Magnus Brodén hämtas från Motala och Sergej In-Fa-Lin från Vetlanda.

Men Brodén är en tränare som är väldigt bekant med SAIK:s sätt att spela bandy, med ett frekvent passningsspel, och som jobbat på ungefär samma sätt under sin tid som Hammarbytränare.

– Jag har alltid gillat det, och har varit mycket i Sandviken genom åren. Dels för att jag är kompis med Henrik Hagberg och dels för att min son David spelade där uppe under fyra år.

LÄS MER: SAIK-spelarna välkomnar nya tränarparet: "Vårt spel har gått i stå"

Magnus Brodén pratar om att utveckla spelsättet snarare än att förändra det.

– Både jag och Sigge har vissa idéer som vi får ta upp och diskutera med spelartruppen. Det finns ett väldigt stort kunnande där som vi måste lyssna på.

Vad händer i spelartruppen?

– Det har jag inte så stor koll på faktiskt, vi får sätta oss ner med "Zeke" (sportchefen Daniel Eriksson) och kolla över vilka som har kontrakt och inte och vad vi kan behöva.

Aftonbladet gick ut med uppgiften att Brodén och In-Fa-Lin skulle ta över SAIK redan för en vecka sedan, men då dementerade Magnus Brodén.

En mörkning?

– Nja, det har vuxit fram under veckan kan man säga.

Tar du med dig några spelare från Hammarby? Du har ju din son David där till exempel.

– Nej, det tror jag inte. Jag tror och hoppas att Hammarby får behålla sina spelare, och David har ju sina studier i Stockholm.

Du fick sparken från Hammarby i januari, vill du ge din version av vad som hände på slutet?

– Nej, jag har hållit tyst i två månader och kommer göra det framöver också. Jag tycker inte det finns nån anledning att prata om det, det blir bara pajkastning.

Hur långt är kontraktet?

– Det är på ett år, jag får bara tjänstledigt ett halvår i taget från mitt jobb på räddningstjänsten i Motala.

Magnus Brodén och Sergej In-Fa-Lin har tidigare jobbat ihop, i Motala under två säsonger när Brodén var assisterande tränare och In-Fa-Lin spelare. In-Fa-Lins kontrakt är på två år.

– Vi har haft kontakt sen dess och varit goda vänner i många år. Det känns jättespännande och smickrande att vi nu får träna en klubb som Sandviken tillsammans, säger Magnus Brodén.

Magnus Brodén ledde Hammarby till SM-guld 2013 och Sergej In-Fa-Lin blev utsedd till Årets ledare i svensk bandy i fjol efter sitt jobb med Vetlandas juniorer. I år har han assisterat Jonas Claesson i Vetlandas A-lag.

Mer läsning

Annons