Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Comebackbeskedet: Världsmålvakten väljer SAIK

/

Här är nyheten som gör det svårare att få hål på SAIK:
Landslagsmålvakten Joel Othén, som lämnar Ryssland, har skrivit på.
– Jag har längtat hem, säger han.

Annons

Joel Othén har skrivit på för tre år med SAIK och återvänder till Sandviken efter några år i ryska SKA Neftyanik.

– Det känns väldigt bra och skönt att komma hem igen och lira på hemmaplan. Jag är riktigt laddad för den här säsongen som ska komma. Det ska bli intressant med lite nytt och nya tränare också, det känns som att det kan bli riktigt bra, säger Joel Othén i ett pressmeddelande.

Efter tio år i Sandviken fick Othén möjligheten att bli proffs i ryska SKA Neftyanik där han har spelat under de senaste tre säsongerna.

Åren i Ryssland beskriver han som både utvecklande och lärorika.

– Det har varit tre väldigt bra år i Ryssland och det har varit utvecklande för mig att komma bort och testa något nytt. Jag har längtat hem mycket framför allt senaste året och ser fram emot att spela i Sverige igen.

Varför blev det SAIK igen?

– Det har en del fördelar att spela här i Sandviken; Lars Reuterhäll som målvaktstränare är ett riktigt stort plus för mig och framför allt kunna nöta mycket på detaljer. Jag tror och hoppas att jag ska kunna ta något kliv till och bli en bättre målvakt än i dag.

SAIK:s elitansvarige Daniel ”Zeke” Eriksson:

– Det känns fantastiskt kul att få hem en av världens bästa målvakter, det är en trygghet för laget. Jag är väldigt imponerad av Joels driv och hans hunger av att fortsätta utvecklas. Det är precis den attityden och inställningen vi behöver i laget.

Mer läsning

Annons