Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter attacken på Jansson – här är domen mot Mossberg

Daniel Mossberg stängs av i fyra matcher för tjuvsmällen på Simon Jansson.
Det bekräftar Svenska bandyförbundet i ett pressmeddelande.
– Allt har bara blivit fel, säger Daniel Mossberg om domen.

Annons

TV: Se den omtalade situationen här

Vid 13-tiden på fredagen kom domen som Daniel Mossberg och Sandviken inte ville ha. SAIK-stjärnan stängs av i fyra matcher för smällen han delade ut på Simon Jansson i semifinal 3.

Avstängningen börjar gälla omedelbart. Det innebär att Daniel Mossberg missar en eventuell SM-final.

– Det känns inget bra. Jag vet inte vad jag ska säga. Allt har bara blivit fel, säger han fåordigt.

– Ni får återkomma. Jag är bara irriterad, det blir bara fel. Jag har bett Simon om ursäkt och det gjorde jag direkt efter matchen, det har det också varit ett jävla liv om. Men jag hoppas och tror att vi kommer vinna i kväll.

Till SVT Sport utvecklar han:

– Det känns för jävligt, det gör det.

– Kollar man på min hand så har jag den på samma ställe hela tiden. Jag spearar honom inte i alla fall. Sen att jag träffar honom olyckligt, det får jag väl stå för.

Så här skriver disciplinnämnden (DN) om beslutet att stänga av Daniel Mossberg i fyra matcher.

"I ärendet gällande Daniel Mossberg har domaren med sina kollegor klargjort att de inte har sett eller bedömt Mossbergs förseelse. I detta fall kan DN då utreda anmälan och komma till beslut efter att noggrant beaktat videobevis, yttrande från Västerås SK, Daniel Mossberg samt domare och domarinstruktör.

DN beslutar att stänga av Daniel Mossberg, Sandvikens AIK i fyra (4) matcher med början idag den 11 mars 2016 mot Västerås SK. Beslutet grundar sig på Daniel Mossbergs slag med klubbskaftet/knytnäven utan respekt mot Simon Janssons kropp med uppenbar skaderisk för dennes säkerhet. Daniel Mossberg har i situationen ingen möjlighet att spela på bollen".

Efter att Västerås SK anmält Daniel Mossberg gjorde Sandviken två anmälningar mot Simon Jansson och Jonas Nilsson. Båda spelarna frias av Svenska bandyförbundets disciplinnämnd.

Bandypuls har sökt Anders Jakobsson för en kommentar om avstängningen.

LÄS MER: Janssons svar på Mossbergs ursäkt

Mer läsning