Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter SAIK:s prestigevärvning – nu är Falk fri att lämna: "Tror de blir besvikna om några år"

/

Världsmålvakten Joel Othén är klar för Sandviken.
Nu är superlöftet Martin Falk fri att lämna klubben – trots ett år kvar på kontraktet.
– Vill jag sticka i morgon så får jag göra det, säger 21-åringen.

Annons

På onsdagen blev det klart att Rysslandsproffset och landslagsmålvakten Joel Othén flyttar hem till Sverige och Sandviken. Efter tre säsonger i Neftyanik har 30-åringen, som är fostrad i Skutskär, skrivit på ett treårskontrakt med klubben.

Värvningen innebär att SAIK just nu har tre målvakter i a-truppen, även om Abbe Bodins kontrakt är utgående.

Men vad betyder då Joel Othéns ankomst för Martin Falk – superlöftet och förstemålvakten som dessutom har ett år kvar på kontraktet?

– Det är ganska tydligt. Skriver man tre år med honom ser man ingen framtid med mig. SAIK är tydliga med att jag är fri att lämna. Vill jag prata med klubbar nu får jag göra det, säger han och hyllar samtidigt Joel Othén.

– Det är jättekul för Sandviken att få hem honom. Han har spelat där tidigare och är en av världens bästa målvakter. Jag förstod själv ganska tidigt att det här kunde vara på gång.

Vad händer för dig nu?

– Som det ser ut nu är det helt upp till mig själv. Vill jag se och lära av Joel får jag göra det, vill jag sticka i morgon så får jag göra det, säger Martin Falk.

– Hör någon av sig med en bra lösning, så... Man vill spela matcher och det kommer jag inte få göra i SAIK. Brodén (Magnus, nya tränaren) har varit tydlig med att han vill ha mig kvar. Men jag är så pass ung och speltid är väldigt viktigt, i alla fall på längre sikt. Att sitta ett år, okej, men nu skrev de tre år... Det känns lite "gör vad du vill, stick", lite så.

LÄS ÄVEN: Erik Pettersson om intresset från Ryssland

Är du besviken?

– Jag tror att det är de (SAIK) som blir besvikna i stället om några år, säger Martin Falk.

Han fortsätter:

– Jag är inte besviken på klubben på det sättet. På ett sätt är jag lite glad att de ger mig chansen att kunna sticka. Vill jag stanna kan jag lära mig jättemycket. Joel är en av de som jag ser upp till mest, han har hjälpt mig med mycket tips.

Om Martin Falk lämnar eller stannar kan han inte svara på i dagsläget. Däremot har andra klubbar visat intresse för hans tjänster. Vilka som hört sig för vill han inte gå in på.

Till helgen åker han med SAIK till Spanien för att se supermötet Barcelona–Real Madrid på Camp Nou. Efter det tar han itu med bandyframtiden.

– Det beror helt på om man får något konkret att ta ställning till. Innan man har fått det är det bara att ställa in sig på SAIK, för jag har ju kontrakt. Men jag kommer att lyssna på allt om det kommer in något.

Mer läsning

Annons