Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elitrapports grundare: "Har gått med huvudvärk och magont i över en vecka"

/

2009 lanserades Elitrapport.se och blev snabbt en statistikbibel för landets bandyälskare.
Men de senaste veckorna har sajten fungerat dåligt eller inte alls – vilket utlöst en kritikstorm.
– Jag sitter ju inte och förstör det här medvetet, det är ju min bebis och jag vill ju mer än någon annan att det ska fungera, säger sajtens grundare Martin Henriksson.

Annons

Elitrapport har sedan starten växt lavinartat och blivit den sajt som alla bandyintresserade använder sig av för att kolla matchrapporter, statistik och tabeller.

Men de senaste veckorna har det varit massiv kritik sedan Elitrapport antingen fungerat dåligt eller inte alls. Martin Henriksson förklarar varför:

– Problemet har varit i flera steg. Från början var det när vi flyttade över det till förbundets hemsida, då styrde jag över elitrapport till elitrapporten där. Det var inte det bästa jag gjort eftersom deras server inte klarade av det. Den klarade 500 besökare sedan så dog den. Jag hade räknat med att det skulle gå betydligt smidigare, idrottonline.se lovade att det skulle klara trycket och det gjorde det inte, säger han.

Vad innebär det för innehållet på gamla Elitrapport? Finns det kvar?

– Allt gammal statistik finns kvar, jag flyttade tillbaka till gamla Elitrapport men var orolig för att det skulle krascha igen, så jag har inte vågat lägga ut så mycket mer än årets tabell och skytteliga. Men vi kommer lägga ut resten också när det flyter. Så fort vi känner oss säkra så kommer allting komma tillbaka.

Varför valde ni att lägga över Elitrapport mitt under brinnande säsong?

– Jag höll på att uppdatera servern som elitrapport ligger på och upptäckte att flera grejer slutade funka så då tänkte jag att då lägger jag över till förbundet eftersom det varit på gång ett tag.

För Martin Henriksson, som bor i Edsbyn och driver ett it-företag, har problemen gett huvudvärk och sömnlösa nätter de senaste veckorna där han arbetat i det närmaste all vaken tid med att lösa problemen – och svara på ilskna mejl.

– Jag förstår att folk blir sura över det här, jag går med konstant magont och huvudvärk sedan en vecka tillbaka. Jag tror jag sov fyra timmar i förrgår. Jag sitter ju inte medvetet och förstör det här, det är ju min bebis och jag vill ju mer än någon annan att det ska fungera, säger han.

Planen är att få igång Elitrapport under torsdagen, men det är långt ifrån säkert att det kan ske då en datacentral i London kraschat vilket ställt till med nya externa problem. Därför har Martin Henriksson en reservplan för att rädda upp situationen.

– Förhoppningsvis ska Elitrapport fungera senast på fredag. Men jag har en plan B som jag ska sjösätta snart. Jag ska starta upp på en separat sajt bredvid som heter bandyrapport.nu som jag kör på ett företag som inte är i närheten av de andra servrar vi använder. Där skickar jag på allting så att det blir som förut med statistik och liknande. Kanske flyttar vi över Elitrapport dit också i ett senare skede, säger han.

Mer läsning

Annons