Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik Pettersson om intresset från Ryssland: "Kul att vara eftertraktad"

/

Hotet från öst är påtagligt – trots den ekonomiska krisen i Ryssland.
Precis som Linus Pettersson har SAIK:s unga anfallsstjärna Erik Pettersson fått en förfrågan från en rysk klubb.
– Men det är fortfarande väldigt mycket som är oklart, säger han.

Annons

20-åringen gjorde 45 mål under sitt första seniorår i elitserien och spås en lysande bandyframtid. Därmed är han självklart intressant även för ryska klubbar – trots att två år återstår på kontraktet med SAIK.

Det finns dock, precis som med Christoffer Edlund och Erik Säfström, en klausul som gör att han kan bli uthyrd om han vill.

– Men jag har inte fått något anbud ännu, mer en förfrågan, så det finns ingenting att ta ställning till. Det är mycket som är oklart.

Hur ställer du dig till spel i Ryssland?

– Det är ju något jag drömt om sen liten så det känns ju otroligt häftigt bara att få frågan, och det är kul att vara eftertraktad. Sen är det mycket som ska stämma, jag vill inte åka bara för åkandets skull. Men bandymässigt känner jag mig absolut redo, jag har ju ändå spelat fem-sex säsonger i elitserien redan.

SAIK-liberon Linus Pettersson har också han en eventuell Rysslandsflytt att ta ställning till, men samtidigt plågas den ryska ekonomin fortfarande av låga oljepriser och sanktioner från väst. Många ryska bandyklubbar har det kärvt på grund av det finansiella trycket mot de största sponsorerna.

SAIK:s sportchef Daniel "Zeke" Eriksson kände inte till det senaste intresset för just Erik Pettersson, men är samtidigt inte förvånad.

– Det är ju den värld vi lever i. Det är klart att vi hoppas han blir kvar, men det är en avvägning och ett beslut han själv måste fatta om han ska gå nu eller vänta ännu en säsong.

Den ryska ligan vanns i år av Jenisej efter 5–1 i finalen mot Bajkal Energy.

Mer läsning

Annons