Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik Pettersson på mittfältet i frånvarodrabbat SAIK: "Det blir tufft när man redan är trött"

/
  • Erik Pettersson gjorde mål på straff och hörna – men ett frånvarodrabbat SAIK föll i den fjärde semifinalen mot VSK.

Slagläge blev till kvitterad semifinalserie.
I frånvaron av skadade Linus Forslund och avstängde Daniel Mossberg fick Erik Pettersson kliva ner på Sandvikens mittfält.
– Vi får ingen energi i matchen, vi får inget flyt i spelet och sätter inte skitmålen om man säger så, säger Pettersson efter 4–8-förlusten i säsongens sista match hemma i Göransson Arena.

Annons

Linus Forslunds frånvaro på grund av den hjärnskakning han drabbades av i det andra semifinalmötet mot VSK – och Daniel Mossberg avstängd samma dag som den fjärde matchen skulle spelas hemma i Göransson Arena.

LÄS MER: SAIK-ordförande: "Straffet är lite väl hårt"

Då fick SAIK sätta forwarden Erik Pettersson på mittfältet, och ha en bänk enbart bestående av juniorer.

En ovan roll för den unge superforwarden.

– Det är inte många matcher, det blev någon på mitten i World Cup, och jag har väl gått ner något byte under säsongen. Men det här var min första hela match som mittfältare, säger han.

SE ÄVEN: Stisse Åbergs analys: "Förlust i disciplinnämnden och på isen för SAIK"

Efter två storsegrar på rad mot VSK hade SAIK slagläge i och med sin 2–1-ledning i semifinalserien. Men här hamnade SAIK i uppförsbacke direkt. Simon Jansson, utbuad av publiken, satte 1–0 för VSK efter en individuell prestation.

– Dom har en spelare som brutit två revben säger dom... som går på hundra procent. Vi har en spelare avstängd och en spelare som är skadad i två matcher. Jag orkar egentligen inte kommentera det mer, men något är inte som det ska tycker jag, säger Erik Pettersson, som kvitterade på en straff han själv fixade i matchens 26:e minut – den enda gången i den här matchen som Sandviken hade likaläge.

Hur är det att spela på mitten då?

– Man får ju ha ganska mycket mer boll, och gå djupare i banan. Men det är svårt att få till lägen på egen hand. Det är väl vid straffen i första och en gång i andra när jag rinner igenom och borde ha gjort mål.

LÄS MER: Jansson i huvudrollen när VSK tvingade fram en femte match

Efter en reducering, på hörna, av Patrik Nilsson hade SAIK 2–3 med sig till paus. I början av andra kom ett Västeråsryck, då gästerna gick fram till 2–5 inom loppet av tre minuter mellan 50 och 53.

Vid ställningen 4–6 missade Christoffer Edlund ett friläge för Sandviken, i mångt och mycket matchavgörande enligt Erik Pettersson.

– Vi skapar överlag för få målchanser. Men vi får ingen energi i matchen heller, vi får inget flyt i spelet och sätter inte skitmålen om man säger så. Det blir tufft när man redan är trött, säger Erik Pettersson, som satte sitt andra mål och Sandvikens tredje hörnmål i matchen till 4–5.

Hur mycket känner du att Daniel Mossberg saknas därute?

– Det är klart att han saknas, men sen orkar vi inte som lag heller. Jag kanske vilar fyra-fem minuter under hela matchen, klart att det inte är optimalt.

Alla fyra matcher i den här semifinalserien har slutat med klara segrar åt något håll. VSK vann här med 8–4 – vilket gör att det spelas en femte och avgörande match i ABB Arena på söndag.

– Vi ska fortsätta spela vårat spel. Vi kommer inte upp i nivån som krävs i dag, vi har inget tryck i grejerna. Nu ska vi samla kraft, och förhoppningsvis är Linus (Forslund) tillbaka då, så vi får ett lite starkare manskap.

Är du tillbaka som forward då?

– Förmodligen, men jag vet inte hur "Jacke" (Anders Jakobsson, tränaren) har tänkt. Det spelar inte så stor roll för mig, säger Erik Pettersson.

SE ÄVEN: Höjdpunkterna från den fjärde semifinalen mellan SAIK och VSK

Mer läsning

Annons