Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem fullträffar av het Pettersson

/

Erik Pettersson gjorde fem mål, Daniel Mossberg briljerade och resten av SAIK gjorde en stabil insats.
Då blev det en tvåsiffrig seger borta mot Ljusdal.
– Vi är riktigt nöjda, sa SAIK-tränaren Stefan "Dino" Söderholm efter 10–3.

Annons

Det ska han vara. SAIK hade det där som behövs mot ett bottenlag som med alla medel försvarar sitt eget mål.

– Tålamodet var det inget fel på och det hade vi pratat om innan. Vi spelade bollen till varandra och kunde vrida och vända hela tiden för att trötta ut dom, sa SAIK-tränaren.

Därför var det ingen som helst stress över det mållösa resultatet efter halva första halvlek. Men då kom två mål i samma matchminut och det gick nästan att lägga karbonpapper mellan fullträffarna.

Dennis Henriksen spelade fram och Erik Pettersson gjorde mål ur fritt läge. Petterssons hetta höll för övrigt i sig hela matchen och till slut hade han gjort hälften av alla SAIK-målen den här kvällen.

Fem nya fullträffar och totalt är han uppe i 42 mål och skuggar lagkompisen Patrik Nilsson på 46 i skyttetoppen. Nilsson nöjde sig med ett hörnmål den här kvällen.

SAIK hade för övrigt för en gångs skull lycka med sina hörnor där tre av elva gav utdelning. Det är faktiskt ett bra facit med SAIK-mått mätt den här säsongen. Pettersson, Mossberg och Nilsson träffade rätt varsin gång.

– Det var också riktigt bra. Vi hade dessutom flera andra försök som träffade mål och var mycket nära att gå in. Det är viktigt inför fortsättningen att hörnskyttet fungerar, sa "Dino".

4–1 i pausen var ändå förstås en behaglig ledning. I andra halvlek orkade inte heller hemmalaget stå emot de svenska mästarnas ideliga framstötar. SAIK hade som sagt det där viktiga tålamodet och behöll bollen bra inom laget. Då blev det jobbigt för Ljusdal.

Då kom de riktigt snygga målen...

– Ah, du tänker på det som Daniel Bäck gjorde. Jag håller med – det var riktig bandygodis rakt igenom, sa "Dino" belåtet.

Det betydde 6–1 och betydde väl ingenting egentligen för utgången av matchen. Men SAIK-spelet före var lysande där flera snabba passningar och släpp slutade med att Daniel Mossberg i stället för att avsluta droppade bollen snett bakåt i straffområdet till en helt fri Bäck. Snyggt var bara förnamnet...

Det liksom satte fart på "Mossan" som av bara farten dundrade själv in 8–1 och solokörde in nian. Sedan var det bara frågan om SAIK skulle göra tvåsiffrigt eller inte. Ljusdals igelkottförsvar höll till några minuter innan slutet då Erik Pettersson från liten vinkel tråcklade in SAIK:s tionde och hans eget femte mål.

En skön seger efter förlusten mot Bollnäs och inför två svåra matcher som nu väntar – Villa borta och Vetlanda hemma.

– Det här var ett bra kvitto i alla fall. Det är inte bara att gå ut och vinna matcher som på förhand är givna. Det gjorde killarna bra, avslutade SAIK-tränaren.

Mer läsning

Annons