Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första förlusten mot Vetlanda – då är Edlund starkt oroad och frånåkt av SAIK-bussen

/

En före detta SAIK:are dominerade. En tidigare Vetlandaspelare var frustrerad.
– Jag har mött Vetlanda 18 gånger under mina år i Sandviken. Det här var första gången jag förlorade mot dom. Jag är lite oroad, suckade Christoffer Edlund efter 6–4-förlusten.
Dessutom stod han och Erik Pettersson kvar så länge med bandypuls reporter att spelarbussen till hotellet åkte ifrån anfallarna.

Annons

SAIK hade åtta raka matcher utan förlust inför bortamötet med Vetlanda. Men i de två senaste matcherna, mot Villa och Hammarby har laget räddat poäng på övertid.

På onsdagskvällen försökte visserligen SAIK närma sig på slutet, men Vetlanda som jagar en slutspelsplats var för bra.

Inför nytt publikrekord 1 870 personer i hallen bakom klassiska Tjustkulle gjorde Vetlanda en kanonmatch. Anförda av förre SAIK-spelaren Johan Löfstedt och den VM-debuternade målkungen Jocke Andersson spelade Vetlanda helt rätt mot SAIK.

– Vi har ett bra försvar och kontrade bra på dom, sa Johan Löfstedt som själv gjorde ett mål och låg bakom resten.

Skottet som betydde 5–2 och var matchavgörande var bland det värsta man skådat. Rakt upp i Abbe Bodins högra kryss från 25 meters håll.

– Tror nästan inte jag sett något liknande, menade Jocke Andersson som själv gjorde tre mål.

Sandviken fick inte mycket att stämma mot Vetlandas kompakta försvar med Micke Nilsson som styrande libero. Han och övriga backlinjen tog effektivt bort det mesta SAIK hade i anfallsväg, två av fyra SAIK-mål kom på hörna. Men Mickes brorsa Patrik Nilsson hade ändå en helt okej afton, trots förlusten.

– Kul att det kändes som det lossnade lite för honom och jag är också nöjd med min egen insats förutom att jag inte sätter de bollar jag ska trycka dit, menade Christoffer Edlund som för första gången fick känna på att förlora mot sitt gamla lag.

– Om man räknar in serie och olika cupmatcher så tror jag det var 18:e gången jag mötte Vetlanda sedan jag flyttade till Sandviken. Det var första gången jag förlorade, det känns inte bra alls. Det var inte bra.

Vad beror det på?

– Nä, men dels gör ju Vetlanda det bra, men vi får inte i gång spelet och vi är för dåliga framåt. Som jag sa så ska jag göra fler mål också, men jag tror jag har tre bollar i målramen också. Men det känns helt okej inför VM och så där, men vi får inte till spelet med SAIK just nu.

Orolig?

– Ja, jag är lite oroad faktiskt.

En anledning till att SAIK inte stod att känna igen framåt var att Erik Pettersson inte var sig lik. Han har legat sjuk sedan i helgen och var länge osäker om han skulle spela – och började också på sidan och fick spela mindre än vanligt.

– Jag har knappt rört på mig sedan i fredags så det var ju inte optimalt. Ingen VM-form i dag precis, summerade Erik Pettersson som ändå var glad att nu få spela VM.

– Ja, ifjol tvingades jag ju tacka nej på grund av mina leder. Men det känns jättebra just nu så i år ska det bli kul med VM. Men efter en sån här kväll känns det väl inte lika kul, sa Pettersson som tillsammans med Edlund till råga på allt blev från åkt av SAIK-bussen.

Orsaken: De stod för länge hos Sportens reporter och pratade. Men det var ingen fara, laget övernattade i Vetlanda.

– Vi kanske kan åka med Löfstedt tillbaka till hotellet, är han kvar? Äh, det ordnar sig, flinade Edlund.

TV: Snabbanalys efter Vetlanda–Sandviken: "SAIK körde fast inför rekordpublik"

Mer läsning

Annons