Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gripens lagkapten efter debuten som libero: "Jag blev paff själv"

/

Libero för första gången i sitt liv.
Mot Sandviken borta.
Inte undra på att Gripens lagkapten Linus Rönnqvist önskar att Viktor Nordmark tillfrisknar snabbt.
– Jag blev lite paff själv, säger Rönnqvist.

Annons

Viktor Nordmark är en av Gripens viktigaste pjäser, men när inte han kunde följa med på bortamatchen mot Sandviken på grund av sjukdom fick Linus Rönnqvist hoppa in som libero.

En position han aldrig tidigare spelat på.

– Jag visste att det kunde bli så för Magnus (Nordin) hade förvarnat mig tidigare i veckan, men jag blev både lite paff och förvånad själv när han sa det, säger Rönnqvist, som inte hade någon enkel uppgift framför sig mot offensivglada SAIK.

Gripen tog visserligen ledningen, men sen var det roliga slut. Och försvarsmässigt var det stundtals hönsgård hos Gripen, när Erik Pettersson gjorde fem mål i SAIK:s 11–2-seger.

Linus Rönnqvist, normalt sett på mittfältet, kunde inte fått en svårare match att liberodebutera i – med endast en träning i benen.

– Det är svårt alltså, de drar med många i djupet och det är svårt att läsa, och ännu svårare för mig som inte är van. Visserligen brukar jag gå ner på backen när vi har utvisningar, men det här var stor skillnad. Jag är inte så snabb ut i sidan som jag borde vara.

Gripen var nederlagstippat från början, och förlorade nu sin tredje raka match. Ändå tycker Linus Rönnqvist att laget hittat in i elitseriespelet.

– Men ska man döma efter bara den här matchen har vi ju inte det. Sandviken är bra, så det är en tuff uppgift men jag tycker inte vi är påkopplade riktigt, och det får vi lida för.

Gripen får ta med sig bra insatser mot Edsbyn och Kalix till nästa omgång mot Sirius, en match då det är dags att börja vinna.

– Vi behöver vara tajta defensivt och sätta fler chanser så vi får mer energi. Och kan vi ta första segern kommer också självförtroendet.

Och vill du fortsätta som libero?

– Jag önskar givetvis att Viktor är frisk, vi behöver honom. Men är han inte det spelar jag där tränaren vill att jag ska spela. Men jag spelar helst på mitten.

Mer läsning

Annons