Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen ljusning för Nilsson efter VM-petningen: "Klart jag är besviken"

/
  • Patrik Nilsson kom inte med i VM-truppen och är förstås besviken över det. Men trots att det går tungt är han fast besluten att jobba vidare.

Patrik Nilsson har haft en tung säsong, petades ur VM-truppen – och fick ingen islossning mot Kungälv heller.
– Klart jag är besviken – men jag har inte gjort tillräckligt med mål helt enkelt, säger han efter den knappa 6–5-segern.

Annons

Det har gått trögt för Patrik Nilsson under andra säsongen efter comebacken i SAIK. Medan lagkompisarna i SAIK:s stjärnanfall Christoffer Edlund och Erik Pettersson gjort 43 respektive 35 mål har Nilsson gjort 14 och inte fått det att lossna.

I veckan tog nye förbundskaptenen Svenne Olsson ut VM-truppen och då fanns inte Nilsson med.

Patrik själv om att missa VM:

– Klart jag är besviken – men jag har inte gjort tillräckligt med mål helt enkelt. Och gör man inte det kommer man inte med, så enkelt är det.

Har du någon förklaring till varför det inte funkat?

– Om jag hade det skulle du inte behöva ställa den frågan till mig. Då hade jag ändrat på det. Men så här är det ibland, helt plötsligt smäller det till och målen kommer. Jag är precis samma spelare som förra säsongen, jag kan göra precis samma saker på isen nu som jag gjorde då. Det enda jag kan göra för att få det att lossna är att fortsätta jobba på som jag gör.

Förra säsongen, då Nilsson kom tillbaka till SAIK som ersättare till Christoffer Edlund, gjorde han 61 mål. Hans målproduktion i elitserien sedan han slog alla tiders målrekord 2007 med 94 mål är imponerande, kolla följande rad: 54, 56, 26 (spelade bara 16 matcher då för Hammarby), 39 och så 61 då för SAIK i fjol.

Under sitt proffsår i Zorkij 2012/13 gjorde han 57.

Du känner inte att du hämmats på nåt vis av ert sätt att spela nu, med så många bra anfallare i laget?

– Näe, så är det inte alls.

Mot Kungälv kom Nilsson inte till några målchanser alls – men han stod för framspelningen till Daniel Mossbergs 6–3, ett mål som skulle visa sig viktigt värre eftersom Kungälv aldrig gav upp och kom så nära som 6–5 till slut.

Precis som alla andra SAIK:are hade inte Patrik Nilsson särskilt mycket gott att säga om den här matchen – SAIK höll långa stunder ett alldeles för dåligt tempo och det höll på att fälla laget.

– Man vill verkligen bjuda hemmapubliken på mer än det här, säger Christoffer Edlund, som ändå var effektiv med sina tre mål.

Det bästa med SAIK mot Kungälv var de snygga "Bissen Brainwalk"-tröjorna som nu auktioneras ut på Tradera till högstbjudande – och där värderas i alla fall Patrik Nilsson högst. Budet på hans tröja ligger just nu på 715 kronor, bäst i SAIK tillsammans med Edlunds.

– Det var ju bra, säger Patrik Nilsson.

Kanske kan en petning ur VM-truppen göra att du kan hämta ännu mer kraft, att du vill visa ännu mer vad du kan?

– Jag ska bara fortsätta att jobba på, jag vet vad jag kan.

Ny chans redan på onsdag och inte vilken chans som helst, toppmöte med Villa på bortaplan.

Mer läsning

Annons