Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ispremiär för SAIK – och nygamle Joel Othén är redo för säsongen: "Det finns alla förutsättningar att ta några kliv till"

Joel Othén är tillbaka i SAIK-tröjan och gick under måndagen på is med laget för första gången den här säsongen. Och trots hal is kändes det bra. – Man är lite som en valp första ispasset, men det här kommer bara att bli kul, säger Othén.

Annons

Det är alltid en utmaning att gå på is igen efter ett uppehåll – och det syntes när SAIK–spelarna snörde på sig sina nya skridskor och gav sig ut på isen i Göransson Arena.

– Det är blodsmak i munnen, sa Niklas Gälman när han kom för att dricka vatten.

– Det är inte bara där, känns som att det ska komma ut genom ögonen också, fortsatte Daniel Mossberg.

LÄS OCKSÅ: Assistkungen Säfström tror på rysk succé för Fagerström: "Kommer funka riktigt bra"

Men det var mycket skratt och ett efterlängtat ispass för spelarna, inte minst Joel Othén som återvänt från Ryssland.

– Det är nya skridskor och benskydd och grejer men man kommer nog in i det snart, säger han och ler.

Joel Othén.

Hur känns det att vara tillbaka i Sandviken?

– Det känns bra såklart, det är hemma här och jag har börjat komma in i rutinerna nu så det känns bara roligt. Jag känner många i laget sedan tidigare också så det har inte varit några problem att komma in.

Vad tror du är lagets styrkor?

– Vi har en väldigt bra blandning av individuellt skickliga och starka spelare så det ska bli väldigt intressant, det är några nya också som jag tror kan hjälpa till att höja ytterligare. Vi får se vart det bär, men det ska bli intressant.

LÄS OCKSÅ: SAIK favorit till SM-guldet enligt oddsen – och så rankas ditt lag

Men det är inte bara lagets utveckling som kommer att bli intressant att följa, Othén tror att han själv också kan utvecklas ytterligare.

– Jag vill fortsätta framåt och en stor anledning till att jag är i SAIK är att vi enligt mig har en av världens bästa målvaktstränare. Så det finns alla förutsättningar att ta några kliv till, säger han.

Två andra som också är nya för säsongen och visade upp sig på isen var tränarna med Magnus Brodén i spets.

– Det känns fantastiskt roligt att få gå på stor is redan första augusti. Det är bra stämning i truppen så det känns jättebra det gör det, säger Brodén.

Har ni satt upp något mål för säsongen?

– Nej, det har vi inte utan nu under augusti och september kommer vi att prata om de delarna, hur vi vill spela och vad vi har för mål.

LÄS OCKSÅ: SAIK-anfallaren om favoritskapet – hyllar ryska värvningen: "Han kliver fram när det gäller"

Mer läsning