Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jakobsson om beslutet att anmäla VSK: "Jag fick kritik från läkarhåll"

/

Sandviken får öppen kritik av starka VSK-namn för anmälningarna mot Jonas Nilsson och Simon Jansson.
Men enligt Anders Jakobsson handlar det inte om någon motaktion.
– Vi i föreningen kom överens om att anmäla för att få bort de här smällarna, säger SAIK-tränaren.

Annons

Sandvikens beslut att anmäla Västerås SK dagen efter att VSK anmält SAIK väcker starka reaktioner i bandy-Sverige, inte minst i sociala medier. Många, inklusive personer inom Västerås SK, tolkar det som en motanmälan.

"Undra om vi ska skicka en nu i efterhand! Nej, skulle inte tro det!", skriver klubbchefen Michael Campese på Twitter.

Även VSK-ikonen Ted Andersson, numera players manager i klubben, uttrycker sig kritiskt.

"Sandlåda! Att vi inte har kommit längre i vår sport är tragiskt. Nu passar inte namnet Stålmännen lika bra. Dock den största respekten för Saik som förening och deras spelare", skriver den forne mittfältaren på Twitter.

– Jag har inga kommentarer till det, säger SAIK-tränaren Anders Jakobsson när Bandypuls ringer upp.

LÄS MER: Jakobsson om Mossbergs tjuvsmäll: "Inte snyggt"

Han skickade in två anmälningar till Svenska bandyförbundet under torsdagskvällen. Den första gäller Jonas Nilssons tackling på Linus Forslund som renderade i hjärnskakning. Den andra gäller en situation från samma match där Simon Jansson tacklade Christoffer Edlund.

– Vi har tittat på de två smällarna, både på Forslund och Edlund. I ena fallet blir det hjärnskakning och i det andra är det inte så långt ifrån, säger Anders Jakobsson, som dock inte fick iväg anmälan mot Simon Jansson förrän på fredagsmorgonen.

– De skickades samtidigt i går, men det var något handhavande fel och den tar jag på mig själv.

TV: Se när Mossberg sänker Jansson

Att det skulle handla om en motaktion gentemot Västerås SK dementerar Anders Jakobsson. Att anmälningarna dröjt beror enligt SAIK-tränaren på att han varit i kontakt med erfarne hockeydomaren Thomas "Kuben" Andersson för att få en objektiv syn på fallet.

– Hockeyn har ju varit ganska drabbad av de här smällarna. Jag skickade bilderna till Thomas för två dagar sedan och han svarade mig i går eftermiddag när vi var på is och tränade. Jag fick kritik från honom och läkarhåll för att vi inte hade anmält. Då kom vi i föreningen överens om att anmäla för att få bort de här smällarna, säger Anders Jakobsson.

LÄS MER: Mossberg vägrar kommentera situationen

Nu väntar han och Sandviken först och främst på beskedet om Daniel Mossberg får spela i kvällens semifinal 4. Anders Jakobsson menar att media har "piskat upp någonting som inte går att se".

– Där har man ju en jättekonstig situation där det konstateras att det är en "butt-ending" som jag och alla andra inte kan se. Man ser bara att Mossberg håller i klubben normalt. Att han sticker ut skaftet, den situationen finns inte. Jag har svårt att se att man ska kunna döma på något som inte syns, säger han.

Hur påverkar det er om Mossberg stängs av när ni redan har Forslund borta?

– Vi får köra så gott vi kan, det är inte så mycket att välja på.

Vad säger magkänslan?

– Inte en aning.

LÄS MER: Axman: Mossberg borde granskas i efterhand

LÄS MER: Janssons svar på Mossbergs ursäkt

Mer läsning

Annons