Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Just nu: Utbuad – sen tystade Simon Jansson hemmapubliken

Simon Jansson fick inget varmt välkomnande i Göransson Arean.
VSK-spelaren svarade på buropen genom att göra matchens första mål.

Annons

Ingen har väl missat det som har hänt mellan Daniel Mossberg och Simon Jansson.

Mossberg blev avstängd efter ett fult tilltag i den tredje semifinalen, då Simon Jansson tvingades kliva av isen med smärta.

I den fjärde semifinalen kom Jansson dock till spel, med på banan men inte hundra enligt tränare Michael Carlsson. Vid Simon Janssons första bollkontakt blev han bemött med burop från hemmapubliken. Burop som sedan fortsatte så fort Jansson var inblandad i något på isen.

Simon Jansson svarade med att i den tolfte matchminuten ge sitt Västerås ledningen. Detta efter en stark soloprestation som han avslutade med att sätta 1–0 bakom Martin Falk i SAIK-målet.

Sandviken replikerade genom Erik Pettersson, som satte 1–1 på straff i drygt halvvägs in i halvleken. En straff som han själv hade ordnat fram.

Men bara minuter senare återtog VSK initiativet, då Anders Bruun åter igen gav Västerås ledningen. Tio minuter innan paus var det dags för Simon Jansson att kliva in i handlingen igen. Med en läcker passning hittade han fram till Emil Juhlén, som i sin tur släppte till Ted Bergström. Anfallaren kunde enkelt lägga in bollen i öppet mål, fram till 1–3.

Sandviken reducerade innan paus, då Patrik Nilsson förvaltade en högerhörna.

I den andra halvleken gick VSK fram till 5–2 genom två snabba mål signerade Mikael Olsson och Simon Folkesson. SAIK satte två reduceringsbollar, innan Västerås gick fram till 6–4.

Matchen pågår!

Mer läsning

Annons