Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mål i varje match – det är SAIK:s 20-åring ensam om

/
  • Erik Pettersson är den ende spelaren i elitserien som gjort mål i varje match.

Mål i varenda match – Erik Pettersson är ensam i elitserien om att ha klarat av det så här långt.
– Det är något jag strävat efter, att hålla en jämnare nivå, säger han inför fredagens bortamatch mot Broberg.

Annons

Christoffer Edlund toppar skytteligan med sina 25 gjorda mål efter elva omgångar. Men inte ens Edlund, eller någon annan heller för den delen, har lyckats göra mål i varje match. SAIK:s lagkapten var mållös i premiären mot Vänersborg. Men Erik Pettersson har, under sin första elitseriesäsong, konsekvent nätat i match efter match – totalt 23 gånger.

– Jag vill inte vara bra i ena matchen och dålig i den andra. Mitt mål har varit att hålla en hyfsat jämn nivå i målskyttet, och det har jag fått till i år tycker jag, säger SAIK-anfallaren.

Men just nu handlar det i första hand om det som på idrottsspråk heter "studsa tillbaka". Kollapsen mot Västerås senast, när 4–0 förvandlades till en 9–6-förlust har analyserats noggrannt. Normalt sett brukar SAIK-tränaren Anders Jakobsson bara visa korta klipp, men den här gången har man tittat på i stort sett hela matchen gemensamt för att göra var och en medveten om bristerna.

Och han konstaterar följande:

– Första halvlek är jättebra, men sen får vi för långt lag och drar iväg en och en i stället för att jobba tillsammans. Som jag ser det är det vårt eget fel, jag kan inte se att Västerås ändrar någonting i sitt spel egentligen efter sin timeout, säger Jakobsson med några dagars distans och åtskilliga timmar framför datorn.

Lösningen låter enkel, att jobba mer samlat som ett lag – både offensivt och defensivt.

Inför Brobergsmatchen får SAIK förbereda sig i Jernvallens hockeyhall. Göransson Arena är nu upptagen fram till 20 december och utomhusbanan för mjuk att åka på.

– Det sliter för mycket på ljumskar och liknande när det är så här varmt så därför vill vi inte vara där, säger Anders Jakobsson.

Erik Pettersson stod över träningen på grund av en förkylning, men räknar med spel mot Broberg på Hällåsen. Utomhus har SAIK två vinster och en oavgjord (Hammarby) den här säsongen.

– Det brukar bli mycket kriga och kämpa när man möter Broberg där uppe, man måste spela ett enklare spel och med större marginaler. Som det har sett ut i år har det passat oss bättre, säger Erik Pettersson.

Mer läsning

Annons